Diyarbakır'da 'Uluslararası İmam Şafii Akademisi' açılacak

Diyarbakır'da 'Uluslararası İmam Şafii Akademisi' açılacak

Diyarbakır'da Diyanet İşleri Başkanlığı 'Uluslararası İmam Şafii Akademisi' açılacak

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır'da Diyanet İşleri Başkanlığı 'Uluslararası İmam Şafii Akademisi'nin açılacağını söyledi. Önceki gün Diyarbakır’ın Fethi konulu konferansında müjdeyi paylaşan Görmez, bir kaç ay sonra açılışın yapılacağını açıkladı.

Uluslararası İmam Şafii Akademisi’nin bölgeye hizmet eden önemli bir kurum olacağını belirten Başkan Görmez, "Göreve başladığım andan itibaren hep 'Diyarbakır'da tekrar Zehebileri, Amidileri, Hattat Hamitleri, Sezai Karakoçları yetiştiren çok büyük bir ilim merkezi olsun' hayalim vardı. Hamdolsun bir kaç ay sonra Diyarbakır'da Diyanet İşleri Başkanlığı 'Uluslararası İmam Şafii Akademisi'ni birlikte açacağız." dedi.

Diyarbakır’ın ruhu İslam’dır

Görmez sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır’ın ruhu İslam’dır. Hiç kimse bu şehrin kalbini ve ruhunu bozamaz, bozamayacaktır. Hiçbir bozguncu, müfsit bu şehrin kalbini ifsat edemez, edemeyecektir inşallah. Artık bu şehir hiçbir çocuğunu feda etmemeli, kurban vermemeli. Bugün İslam medeniyetinin merkezleri kan revan içerisinde. Selamın şehri olan Bağdat yanmaya devam ediyor. Şerefin şehri olan Şam-ı Şerif ıstırap çekmeye devam ediyor. Hikmetin şehri olan San’a yanmaya devam ediyor. İrfanın şehri olan Trablus yanmaya devam ediyor. Biz eğer dikkatli olmazsak bu güzel şehirleri de kaybederiz. Hep birlikte bu şehirlerimizi, Medinelerimizi yeniden erdemliler şehrine dönüştürmek için seferber olmalıyız. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmalıyız. Ramazan ayı geliyor, öyle bir ramazan geçirelim ki artık bu şehirlere hiçbir kötülük yaklaşmasın. Bu güzel şehir terörle ve şiddetle değil, sahabe, ulema, salihin ve evliya ile yad edilmeye devam etsin inşallah. Bundan sonra Diyarbakır'ın fethini sadece bir konferansla, iki etkinlikle değil, Diyarbakır'da yaşayan her gencimiz, çocuğumuzla okullarımızla, üniversitelerimizle, belediyemizle, valiliğimizle, müftülüğümüzle, sokaklarımız ve caddelerimizle hep birlikte senede bir hafta ‘Fetih Haftası’ olarak idrak edelim ve hep birlikte 1378 yıllık şanı, şerefi, izzeti ve onuru yaşayalım ve yaşatalım.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.