Diyarbakır'da 'Terörün Gerçek Yüzü' konulu sergi açıldı

Diyarbakır'da 'Terörün Gerçek Yüzü' konulu sergi açıldı

Diyarbakır'da, terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün saldırıları sonucu şehit düşenler ile saldırıların yol açtığı tahribatın fotoğraflarının da yer aldığı "Terörün Gerçek Yüzü" sergisi açıldı.

Diyarbakır'da terör örgütleri PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) saldırıları sonucu şehit düşenler ile saldırılarda oluşan tahribatın fotoğraflarının da yer aldığı sergi açıldı.

Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğince (KAM-ŞADER) merkez Kayapınar Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi'nde 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında "Terörün Gerçek Yüzü" konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa katılan Vali Yardımcısı Tuba Koşal'a, Dernek Başkanı Ahmet Büyükburç bilgi verdi.

"Terörün hedefi insandır"

Büyükburç, yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında sergiyi açtıklarını, Türkiye'nin yanı sıra Filistin ve Suriye başta olmak üzere dünyada mazlum ve Müslüman ülkelere yaşatılan vahşetleri sergide yer alan fotoğraflarla dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Sur, Cizre, Nusaybin ve Hakkari'de terör örgütü PKK'nın yaptığı vahşetleri ve zulmü aktarmak istediklerini ifade eden Büyükburç, şöyle konuştu:

"Sergide, dünyanın birçok yerinden Arakan'dan Suriye'ye, Filistin'e, Diyarbakır'a kadar 150'ye yakın fotoğraf var. Bu haftanın insanlığa huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunuyoruz. Sergide, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ve terörle mücadelede Nusaybin ve Sur'da şehit düşenlerin fotoğrafları da yer alıyor. Terörün hedefi insandır. Gelin hep birlikte dünyada yanan ateşi söndürelim. Bütün vatandaşları sergiye bekliyoruz. Gelsinler terör bu ülkeye neler yapmış, insanlarımızı nasıl katletmiş görsünler."

Aralarında PKK ve FETÖ'nün saldırıları sonucu şehit düşen güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra terörün yaşattığı tahribatın fotoğraflarının yer aldığı sergi, 20 Aralık'a kadar açık kalacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.