Diyarbakır'da Peygamber sevgisi alanlara sığmadı

Diyarbakır'da Peygamber sevgisi alanlara sığmadı

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için çok sayıda vatandaş miting alanını doldurdu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformunca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar kentin çeşitli noktalarından platform tarafından tahsis edilen, gönüllü vatandaşların araçlarıyla ücretsiz taşındı.

Parktaki alanda toplanan vatandaşlar, öğle namazı kıldı. 

6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Yasin Börü'nün de bulunduğu 2 arkadaşıyla katledilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz torunu ile etkinliğe katıldı.

Etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökgöz, "Oğlumu kaybettikten sonra ikinci kutlu doğum etkinliğine katıldık. Çok heyecanlıyım. Peygamberimizin aşığıyız, onun yolunda canımızı vermeye hazırız. Bu sevda için gece yatmadım. Oğlumun vazifesini de ben yapıyorum. Daha önce onunla geliyorduk ve bu atkı ikimizin boynundaydı" dedi.

"BU COŞKUYU YAŞATAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN"

Etkinliğe Batman'dan katılan ve boynuna Yasin Börü'nün resminin bulunduğu atkı asan Nimetullah Kaya da Hz. Muhammed'e duyduğu sevgiyi anlattı.

"Beni buraya peygamber sevgisi getirdi. Bu çok büyük bir sevgidir. Bizim bu sevgiyi kalbimizden hiçbir zaman çıkarmamamız lazım. Bize bu coşkuyu yaşatan herkesten Allah razı olsun" diyen Kaya, peygambere duydukları sevgiyle Diyarbakır'a değil daha uzaklara da gidebileceklerini dile getirdi. 

Gaziantep'ten gelen Mehmet Yakıt da peygamber sevdasının her şeye değer olduğunu vurgulayarak peygamber sevgisinin her yere yayılmasını temenni etti.

"DİYARBAKIR'A DA BU MANZARA YAKIŞIR"

Mersin'den gelen Asime Gül de Diyarbakır'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gül, "Peygamberin aşkı için buraya geldik. İnşallah her yıl buraya gelmek kısmet olur. Çok güzel bir manzara ile karşılaştık. Diyarbakır'a da bu manzara yakışır. Çünkü Diyarbakır İslam diyarıdır" diye konuştu.

Batuhan Şeker (9) etkinliğe mahalledeki arkadaşlarıyla katıldığını kaydederek, "Allah'ın yolunda olmaktan şeref duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Platform üyesi Erdal Nazlı, halkın etkinliğe büyük bir coşku ile katıldığını anlatarak, vatandaşların alana ulaşmasında onlara destek sunduklarını belirtti.

Nazlı, "Peygamberimize canımız da feda olsun. Diyarbakır halkı peygamberine sahip çıkıyor, çıkmaya da devam edecek" şeklinde konuştu.

Aracı ile vatandaşları alana ücretsiz taşıyan Rahmi Direkçi, bu heyecanı yaşamak için herkesi etkinliğe davet ettiklerini söyledi.

Dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.