Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası izdihamı

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası izdihamı

Diyarbakır'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Peygamber Sevdalıları Platformu"nca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında miting düzenlendi.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası izdihamı
Mitinge katılmak için gelenler, güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra İstasyon Meydanı'na alınırken, miting, Kur'an-ı Kerim okunması ve ilahilerle başladı.

Platform destekleyicilerinden Doğru Haber Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, yaptığı konuşmada, gelecek yıllarda yapılacak kutlamalara Türkiye'nin her yerinden katılım olacağını belirterek, "Bundan sonra Diyarbakır denilince sadece akla Muhammedi sevda gelecek. Muhammedi sevda denilince sadece camiler, nurlu yüzlü dede ve nineler akla gelmeyecek. Muhammedi sevda denilince Diyarbakır'daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız akla gelecek, yiğitlerimiz akla gelecek. Bu etkinliği inşallah daha büyük meydanlarda yapacağız" dedi.

Türkçe ve Kürtçe ilahilerin okunmasının ardından ilkokul, ortaöğretim öğrencileri ve 18 yaş üstü öğrenciler olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlerler açıklandı.

Yaklaşık dört saat süren miting, okunan duanın ardından sona erdi.
Haber 24