Diyarbakır'da hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

Diyarbakır'da hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

Başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan Ayı bu yatsı vakti kılınacak Teravih Namazı ile başlıyor. Ramazan'ın en coşkulu yaşanacağı yerlerden biri de Diyarbakır. Peki Diyarbakır'da hangi Camiler hatim ile teravih kılıyor?

11 Ayın Sultanı Ramazan bu gece başlıyor. 1 Ay boyunca başta farz olan Ramazan Orucu olmak üzere, pek çok farklı ibadet ile bu mübarek ay ihya edilecek. Bu ayın en önemli yönlerinden biri de teravih namazıdır. Diyarbakır 2017 Ramazan'ı coşku ile karşılayacak illerimizden biri. Diyarbakır'da hangi Camiler hatim ile teravih namazı kıldırıyor? sorusu Diyarbakırlıların merak konusu.

Diyarbakır'da hatim ile teravih kılınan Camiler 2017 Diyanet tarafından açıklandı. Ramazan Ayı'nda teravih namazlarını kaçırmadan hatim ile tamamlamak isteyen binlerce Diyarbakırlı bu geceden itibaren camilere koşacak.

DİYARBAKIR HATİM İLE TERAVİH KILDIRAN CAMİLER (2017)

Diyanet başta Diyarbakır olmak üzere pek çok il ve ilçe için hatimli teravih kılınacak Camileri açıkladı. Diyanet'in 2017 Ramazan için planlarında her ilçede bir hatimli teravih kılınması başı çekiyor. Mehmet Görmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

" . Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 90 bin caminin ibadetin huzur içinde yapılabilmesi için Ramazana hazır hale getirildiğini belirterek, “Tüm camilerimizde mukabeleler okunacak. Ramazanda Ramazanın varlık sebebinin Kur’an olduğunu unutmayalım, Ramazanın varlık sebebi Kuran’dır. Her il ve ilçede en az bir camimizde hatimlerle teravihler kılınacak”  sözlerini sarf etmişti.

2017 Diyarbakır'da Hatimli Teravih kıldıran yerler şu şekilde;

Sur: Hz. Süleyman Cami, Rağıbiye Cami

Bağlar: Şefik Efendi Cami

Kayapınar: Gavsi Geylani Cami

Yenişehir: İzzet Öncel Mescidi

Ergani: Hacı Reşit Cami

Lice: Merkez Cami

Hani: Küçük Cami

Silvan: Karabehlül Cami

Çüngüş Site Cami, Çataldut Mahallesi Cami

Bismil, Şeyh Sait Mescidi

Çermik, Hz. Hüseyin Cami

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.