'Diyarbakır'a 30 milyarlık kamu yatırımı yapıldı'

'Diyarbakır'a 30 milyarlık kamu yatırımı yapıldı'

Diyarbakır Valisi Aksoy, Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehre son 14 yılda 30 milyarlık kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, vatandaşların yaşam kalitesini, sosyal ve ekonomik durumlarını ve istihdamı artırmak için Diyarbakır'a özel bir önem verildiğini belirterek, şehre son 14 yılda 30 milyarlık kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Kongre Sonundaki "Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu"nun açılış töreninde konuşan Aksoy, ilin güzellikleriyle tanıtılmasına katkı sunacağı sempozyum sayesinde Diyarbakır hakkında bugüne kadar açığa çıkmamış pek çok bilginin gün yüzüne çıkacağını kaydetti.

Sempozyumda, Diyarbakır'ın arkeolojiden tarihe, müzik ve güzel sanatlardan tarım, gıda ve hayvancılığa, turizmden edebiyata 27 konu başlığı altında bilim insanları tarafından masaya yatırılacağını aktaran Aksoy, üniversitelerden, sivil toplum ve kamu kuruluşlarından uzmanların katılımıyla il hakkında farkındalık çalışmasının yürütülmesini hedeflediklerini kaydetti.

4 Eylül 2016'da bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan "Doğu ve Güneydoğu Yatırım ve Destek Hamlesi" ile ilin cazibe merkezi olma yolunda önemli mesafe alacağını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Vatandaşların yaşam kalitesini, sosyal ve ekonomik durumlarını ve istihdamı artırmak için devletimiz, Diyarbakır'a özel bir önem vermektedir. Diyarbakır son 14 yılda 30 milyarlık kamu yatırımı yapıldı. 6 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesine yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir. "

"Diyarbakır terör örgütü ile arasına mesafe koydu"

Ülkenin istikrar, huzur ve güvenini hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Diyarbakır'ın milli iradeye sahip çıkarak sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu anımsatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu duruşlarından dolayı Diyarbakır halkına tekrar teşekkür ediyor, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Milli birlik ve kardeşliğimizi hedef alan terör olaylarına son dönemde Diyarbakır halkı prim vermemiş, terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur.Tüm kışkırtmalara rağmen teröre destek vermeyen Diyarbakır halkına tekrar teşekkür ediyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.