Diyarbakır Valisi Kıraç, öğrencilere süt dağıttı

Diyarbakır Valisi Kıraç, öğrencilere süt dağıttı

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 5 Nisan ilk ve ortaokulunda düzenlenen programda öğrencilere süt dağıttı. Kıraç, öğrencilerin gelişimine önem verdiklerini, haftanın üç günü süt dağıtılacağını söyledi.

Diyarbakır Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü' programı kapsamında, Diyarbakır genelinde öğrencilere süt dağıtıldı. Bu kapsamda Vali Kıraç ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan ilk ve orta okulunda öğrencilere süt dağıttı. Çocuklarla birlikte süt için Kıraç, Türkiye'de yaklaşık 6.5 milyon anaokulu ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtılacağını söyledi. Diyarbakır'da 179 bin öğrenciye süt dağıtıldığını anlatan Kıraç, haftanın üç günü öğrencilere süt verileceğini belirtti.

Kıraç," Öğrencilerin gelişme çağları bu dönemde olur. Çocukların iyi beslenmeleri, ileriki yıllarda genetik olarak olgunlaştıracak ve uzun süre sağlıklı yaşamalarını sağlayacaktır. Biz öğrencilerle süt içmeye geldik. Başarılar diliyorum." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.