Diyarbakır, Tekirdağ ve Siirt'te gençler sabah namazında buluştu

Diyarbakır, Tekirdağ ve Siirt'te gençler sabah namazında buluştu

Gençler sabah namazını kılarak dua etti

Diyarbakır, Tekirdağ ve Siirt'te "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği kapsamında camilerde bir araya gelen gençler sabah namazını kıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami'de toplanan gençler, diğer cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı, dua etti. Namazın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çay ve simit ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin ülkenin birlik ve beraberliği için bu tür faaliyetlerde bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Beşinci Haremi Şerif" olan Ulu Cami'de gençlerle sabah namazını eda ettiklerini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Gençlerimizi hem iman anlamında hem de ülkemizin birliği ve beraberliği açısından bu tür faaliyetlerle bir araya getirmek önemlidir. Yıl boyunca bu programlarımız devam edecek. Diyarbakır'ın gençliği iman, vatan sevgisi ve Kur'an sevgisiyle yetişecek. Böyle güzel programlarımız ilimizin farklı camilerinde devam edecek. Daha fazla gencimizi sabah namazında ve diğer namazlarda buluşturmak için çaba göstereceğiz."

Siirt

Siirt Halid Bin Velid Camisindeki sabah namazı buluşmasına İl Müftüsü Faruk Arvas ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Ensar Camisi İmam Hatibi Ramazan Toprak, Yasin-i Şerif okudu.

Olğaç, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazı buluşmasına Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezine devam eden gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Olğaç, gençlerin her hafta gerçekleşen bu buluşmalara ayda bir kez katıldıklarını ifade ederek, gençlerin sabah sıcak yataklarını terk edip camiye gelip, birlikte namaz kılmalarının güzel bir şey olduğunu vurguladı.

"Gençler akın akın geliyorlar, beraber dua ediyor namaz kılıyorlar. O sıcacık yataklarından çıkıp namaz kılmaya geliyorlar. Namazdan sonra büyüklerinin dualarını alıyorlar, bizler de kendilerinin dualarını alıyoruz. İnşallah bu gençleri gelecekte güzel günler bekliyor." diyen Olğaç, gençleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Arvas da 3 senedir sabah namazı buluşmalarının devam ettiğini dile getirerek, gençlerin namaza, ibadete yönelmelerinin önemine değindi.

"İnsanı insan yapan değerleri ne kadar sahiplenirsek o kadar karlı oluruz. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimiz ancak Allah'a kulluk şuurunu yerine getirerek bize faydalı bir gelecek temin edebilirler." ifadelerini kullanan Arvas, bu etkinliklerin süreceğini kaydetti. Namazın ardından cemaate Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çorba ikramı yapıldı. 

Tekirdağ

Tekirdağ'daki Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde cemaatle saf tutarak sabah namazı kılan gençler, daha sonra birlikte kahvaltı etti.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hazan Kadir Kardaş, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde gençlerin sabah namazında buluştuğunu söyledi.

Gençlerin cami cemaatiyle bir araya gelmesi için bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Kardaş, "Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli, manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olmasını istiyoruz. Daha fazla gençle sabah namazında buluşmak istiyoruz." dedi.

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek de gençlerle sabah namazında bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin gençlere güzel alışkanlıklar kazandırdığını söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum