Diyarbakır doğru dürüst belediye hizmeti görmedi

Diyarbakır doğru dürüst belediye hizmeti görmedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Diyarbakır doğru dürüst belediye hizmeti görmedi. Belediyenin görevi halka hizmet vermektir, belediyeyi terör örgütünün şubesi haline getirmek değildir." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanması ve ardından belediyeye görevlendirme yapılmasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, HDP'nin ve HDP'li bazı belediyelerin Kandil'e ve PKK'ye karşı kurumsal anlamda sesini yükseltemediğini belirtti.

Eker, Diyarbakır gibi yeryüzünde eşi benzeri olmayan şehrin PKK tarafından terörle tahrip edildiğini söyledi.

HDP'li belediye başkanları ve yöneticilerin şehirleri tahrip eden PKK unsurlarına engel olmak yerine destek verdiklerini kaydeden Eker, şöyle konuştu:

"Diyarbakırlılar onların yanlış yaptığını bildi. Onun için ne o süreçte onları destekledi ne de ondan sonraki süreçte yargının onlara dönük yaptığı işlemlerde onların yanında durdu. Halkı tehdit ettiler, belediye işçilerini tehdit ettiler. Diyarbakır doğru dürüst belediye hizmeti görmedi. Belediyenin görevi halka hizmet vermektir, belediyeyi terör örgütünün şubesi haline getirmek değildir. Maalesef bazı belediyeler, PKK terör örgütünün şubesi gibi çalışıyor. Vatandaşın belediyeden beklentisi, PKK'ya yardım ve yataklık yapan insanların orada barınması değildir."

"PKK'da demokrasi yok"

Eker, bazı çevrelerin, "Seçilmiş belediye başkanı görevden alınır mı?" şeklinde eleştirilerinin olduğunu anımsatarak, belediye başkanının, kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda halka karşı görevini yerine getirmesi gerektiğini ancak Diyarbakır'da bunun yerine getirilmediğini söyledi. Eker, şunları kaydetti:

"Belediye başkanı başkanlık görevini yapsın. Teröristler gelip orada bir şehri yıkmak için çukur kazacak, barikat kuracak, belediyenin iş yaptığı firmanın araçlarıyla, görevlileriyle o işleri yapacak. Meşru değil yaptığın, kanun dışıdır, terör faaliyetidir. Yüzlere, binlerce masum insanın hayatına girdiler. Hepsi de Kürt. Devlet ciddiyetle bu meselenin üzerinde durmak zorunda. Devletin bütün kurum ve kuruluşları üzerine düşeni yapmalıdır. Vatandaşın devletten beklediği budur. Seçilmiş belediye başkanı önce o halka karşı görevlerini yerine getirmeli. O görevi yerine getirmeyip terör örgütüne, onun eylemlerine karşı sessiz kalacak, teröristlerin gelip şehre girmesine göz yumacak, destek verecek ondan sonra da demokrasi falan. PKK'da demokrasi yok."

Eker, belediyeye görevlendirme yapılmasına ilişkin ise "Devlette hizmetlerde süreklilik esastır." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.