Diyarbakır Belediyesi'ne en kısa sürede görevlendirme yapılacak

Diyarbakır Belediyesi'ne en kısa sürede görevlendirme yapılacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılmasıyla ile ilgili "Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyorum." dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur ilçesinde İç Kale'de düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca konunun değerlendirileceğini, süre vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

"Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyorum." diyen Aksoy, mevcut kanuna göre belediye başkanlarının terör ilişkisi nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmış, tutuklanmış veya kamu hizmetlerinden yasaklanmış olması durumunda ilçelere vali tarafından, il ve büyükşehir belediye başkanlıklarına İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılabileceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

Görevlendirme yapılan belediyelerin vatandaşa en iyi hizmeti götürmek için çalıştığını vurgulayan Aksoy, bir vali yardımcısının görevlendirildiği Sur ilçesinde çöp toplama ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

DBP'li belediyelerin hizmeti aksatması 

Diyarbakır'da DBP'li belediyelerin hizmetleri aksatması ile ilgili soru üzerine Vali Aksoy, bu konuda 28 Ekim'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini yazılı olarak uyardıklarını, çöplerin halk sağlığını olumsuz etkileyebileceğini, bu çalışmanın mutlaka yapılması gerektiğini, yapmayanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacağını ifade ettiklerini anımsattı.

Süreç içerisinde Bağlar Belediyesinin 30 Ekim'de, Yenişehir Belediyesinin 31 Ekim'de çalışmaya başladığını ifade eden Aksoy, "Fakat Kayapınar Belediyesi, başlamamakta direnç göstermişti. Bu konuda Valilik olarak karar aldık. Belediyenin çöp kamyonlarına el koymak suretiyle şoför ve işçi görevlendirerek toplatılması kararı aldık. Bunun üzerine Kayapınar Belediyesi, çalışmaya başladı." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.