Diyarbakır Bediüzzaman'da buluştu

Diyarbakır Bediüzzaman'da buluştu

Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlid okutulurken, programın sonunda Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri için...

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da "Mevlid" okutuldu.

Tarihi Ulu Camii'ndeki mevlid programında, üç dilde Mevlid okunurken, Üstad Bediüzzaman'ın ruhuna okutulan hatimlerin duası yapıldı. Arslanbey, Husrevpaşa ve Hasev Vakfı ile Nur Talebelerinin ortaklaşa organize ettiği mevlide Nur Camiasında yer alan bir çok ismin yansıra binlerce Diyarbakırlı da katıldı.

İkindi namazına mutakip başlayan mevlid programının açış konuşmasını İl Müftüsü Burhan İşleyen yaptı. Diyarbakır Söz gazetesinin haberine göre Bediüzzaman'ın hayatından kesitler anlatan İşleyen, "Allah'a hamdolsun ki böyle hayırlı bir günde Allah'ın evindeyiz ve Allah'ın bize gönderdiği örnek bir alimi anmak için buraya toplanmışız. Allah kıyamete kadar alimleri unutmamayı, alimlerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Ey hocalarım bizler sizleri unutmadık, unutmayacağız ve inşallah unutturmayacağız" dedi.

Program, Kur’an-ı Kerim, Risale-i Nurdan tevhid ve uhuvvet bahislerinden derslerle devam etti. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlid okutulurken, programın sonunda Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri için indirilen hatmin duası yapıldı.

Program sonrasında Ulu Cami avlusunda kurulan standa Diyanet İşleri Başkanlığınca basımı yapılan 5 bine yakın Uhuvvet ve İhlas Risalesi davetlilere hediye edilirken, hazırlanan çeşitli yiyecek ve içecekler de ikram edildi.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.