Diyanet'ten Üsküp'teki Osmanlı mirasına sahip çıkıyor

Diyanet'ten Üsküp'teki Osmanlı mirasına sahip çıkıyor

Üsküp'te büyük bir camii için yola çıkıldı. Projenin görkemli ve prestij proje olacağının altı çizilerek projenin tamamını Diyanet Vakfı tarafından yapılacağı, Ramazan Bayramı'ndan sonra en kısa zamanda...

23 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile  İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi ve Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti ve berberindeki heyet ile Çayır Belediyesinde Tophane semtinde Osmanlı mimarisiyle en büyük camii ve külliyeyi yapmak için görüştü.

Görüşmede Diyanet Vakfı'nın Üsküp ve Çayır için büyük önem arz eden Osmanlı mimarisiyle yapılacak olan cami ve külliyesi projesi üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Projenin görkemli ve prestij proje olacağının altı çizilerek projenin tamamını Diyanet Vakfı tarafından yapılacağı, Ramazan Bayramı'ndan sonra en kısa zamanda temel atma töreninin gerçekleşmesi konusunda mutabakata varıldı.

Projede, iki minareli caminin yanı sıra, kültürel ve sosyal faaliyetlerin de yapılacağı konferans ve semine salonları, kütüphane, otopark, sergi alanları gibi alanlar da öngörülmektedir.

Görüşmede ayrıca Cayır Belediye Başkan vekili Süleyman Baki ve İslam Birliği Genel Sekreteri İrsal Yakupi ve Nizam Reşit de yer aldı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.