Diyanet'ten Risale-i Nur aleyhine rapor istediler

Diyanet'ten Risale-i Nur aleyhine rapor istediler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Risale-i Nur ile ilgili aleyhte raporlar hazırlatılmak istendiğini söyledi

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, darbe dönemlerinde Risale-i Nur ile ilgili aleyhte raporlar hazırlatılmak istendiğini söyledi.
 
Diyanet’in acıklı bir tarihi olduğunu ifade eden Görmez, TRT Haber'deki söyleşisinde "Çünkü ülkemizde din, devlet, toplum, siyaset ilişkilerinde pek çok gerilimlerin yaşandığı dönemler olmuştur. Bu gerilimlerin odak noktasında daima Diyanet olmuştur. Bilhassa ara dönemlerde, siyasetin yahut yöneticilerin Diyanet üzerinden dine ve topluma şekil vermeye çalıştıkları zamanlarda Diyanet hep zor durumda kalmıştır" dedi. 
 
Darbe yönetimi dönemlerinde, Diyanet’in haberi olmadan Diyanet adına kitaplar basıldığını hatırlatan Görmez, Risale-i Nur aleyhine raporun kabul edilmediğini şöyle anlattı:
 
"Bu kitapların üzerine “Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları” yazılmıştır. Bu durumdan Diyanet İşleri Başkanı’nın, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun haberi yoktur. Yine aynı şekilde, Risale-i Nur ile ilgili de aleyhte raporlar hazırlatılmak istenmiştir. Diyanet bunu doğru bulmamış ve buna yanaşmamıştır. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığının bünyesinde Din İşleri Yüksek Kurulu diye ilmi özerkliği bulunan yetkili bir birim vardır ve Din İşleri Yüksek Kurulu, tarihi boyunca “dinin sabiteleri”nden asla şaşmamıştır. Herhangi bir konuda hangi dönem olursa olsun, gerek ara dönemlerde gerek din-siyaset, din-devlet ilişkilerinin birtakım gerilimlere yol açtığı dönemlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman bu ülkeye sadık kalmıştır. Bürokrasinin bütün o gerilimli dönemlerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı hep odak noktası olmuştur."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum