Diyanet'ten mut'a nikahı iftirasına cevap

Diyanet'ten mut'a nikahı iftirasına cevap

Başkanlık, bazı sosyal medya kullanıcılarının, 'imamların mut'a nikahı yapmaları için İran'a gönderilmesine izin verildiği' iddialarını yalanladı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, son zamanlarda kurumu doğrudan veya dolaylı hedef alan bir takım tartışmalar yaşandığı anımsatıldı.

Uzun süredir kurum üzerinden yapılan tartışmaların, dini ve ilmi olmaktan uzak şekilde, tamamen siyasi amaç doğrultusunda planlı, sistematik ve hiçbir ahlaki değer tanımaksızın yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, bu sayede Başkanlığın siyasi polemiklerin parçası haline getirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, bazı sosyal medya kullanıcılarının sistematik şekilde "Diyanet İşleri Başkanlığının imamları İran'a göndererek mut'a nikahı yapmalarına izin verdiği" yönündeki mesnetsiz iddialarının, ahlak dışı iftiradan ibaret olduğu vurgulandı.

Toplumda dini bir referansı olmadığı ve Başkanlığın mut'a nikahı hakkındaki görüşlerinin tartışma götürmeyecek kadar açık olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzun zamandır belirli çevrelerin mut'a nikahı üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığımızı çirkin iftira ve yalan iddialarla itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını kaygıyla takip etmekteyiz. Söz konusu iftira ve iddialar öncelikli olarak Başkanlığımız tarafından Hazreti Peygamberin hayatıyla ilgili hazırlanan bir kitabın, cahiliye döneminin batıl nikah çeşitlerini anlatan bölümünde yer alan bir soru cümlesinden hareketle 'Diyanet mut'a nikahına cevaz veriyor' algısı oluşturulmak istenmiştir. Söz konusu iddialar sosyal medya hesaplarımızda yalanlandığı halde, bu kampanya sistematik olarak sürdürülmeye devam etmiştir. Bugün ise belli çevrelerce akla ziyan şekilde gündemde tutulmak istenen mut'a tartışmalarıyla Diyanet'in imamları İran'a götürerek mut'a nikahı yaptırdığı şeklindeki iftiralar ortaya atılmaktadır."

Hiçbir mesnedi olmayan bu çirkin iftira kampanyasını yürütenlerin her türlü değerden yoksun olarak toplumu din üzerinden kamplaştırıp, fitne oluşturmaya çalıştıklarının açık olduğu belirtilen açıklamada, "Dini konulardaki görüşlerinde Kur'an ve sünnet çizgisini muhafaza eden ve siyaset üstü duruşunu koruyan Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu çirkin iftiraları atanlara ilahi adaletin tecelli edeceği hesap gününü hatırlatıyor, bu fütursuzluğu yapanları aziz milletimizin vicdanına ve engin ferasetine havale ediyoruz. Konuyla ilgili gerekli hukuki süreç başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum