Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed ve Kur’ân-ı Kerim’i yalın ifadelerle anlatan sinevizyonlar hazırlayarak, ulusal TV kanallarına gönderdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Kur’ân-ı Kerim’in indirilişinin 1400. yılı ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 2 ayrı sinevizyon hazırladıklarını söyledi.

Özafşar, Hz. Muhammed’in örnek ahlâkının anlatıldığı ‘’Onun Hayatı Kur’ân’dı’’ ile Kur’ân-ı Kerim’in mesajına yer verilen ‘’Hayat Kitabı Kur’ân’’ adlı DVD’lerin Başkanlık tarafından ulusal kanallara gönderildiğini, müftülükler aracılığıyla da yerel kanallara ulaştırılacağını belirtti. İsteyen yayın kuruluşlarının Kutlu Doğum Haftası içinde bu sinevizyona yer verebileceğini dile getiren Özafşar, sinevizyonun Kur’ân’ın ve Hz. Peygamber’in evrensel mesajını yalın bir biçimde spot ifadelerle topluma ilettiğini kaydetti. Soyut resimlerle desteklenen, görselliği yüksek, özgün müziğe sahip sinevizyonların bu yılki bütün faaliyetlerde kullanılacağını dile getiren Özafşar, ‘’Sinevizyon, Hz. Muhammed’i peygamberler tarihine bağlayan, Kur’ân ile buluşmasını anlatan ve Kur'ân’ın mesajını da spot ifadelerle gününüz izleyicine aktaran bir içeriğe sahip. İzleyenler bir kez izlemekle yetinmeyecek, birkaç kez daha izleme isteğinde olacaklar’’ diye konuştu.

KUR’ÂN'I ANLATAN KISA METRAJLI BELGESELLER

Kur’Ân’in indirilişinin 1400. yılı faaliyetleri kapsamında kısa metrajlı belgeseller hazırlamayı da planladıklarını belirten Özafşar, belgesellerde 15 asırlık İslâm kültür ve medeniyetinin çeşitli yansımalarının tema olarak alınacağını kaydetti. Özafşar, belgesellerde Kur’ân’ı Kerim’in indirilişinin yanı sıra Kur’ân’ın ele aldığı temel konulara, ahlâkî değerlere, İslâm kültür muhitine, İslâm medeniyeti ve İslâm san'atına da yer verileceğini söyledi.
Yeni Asya