Diyanet'ten gençlere davet: Geç kalma genç gel

Diyanet'ten gençlere davet: Geç kalma genç gel

Diyanet İşleri Başkanlığı, 13-17 Ekim tarihlerinde kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Cami ve Gençlik" temasını işleyecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) hafta etkinlikleri kapsamında Kocatepe Camii'nde geniş katılımlı bir fuara ev sahipliği yapacak.
 
Merkez Müdürü Hicret Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftanın bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacağını belirtti.
 
Camilerin tarihte sosyal ve kültürel boyutlarıyla hayatın merkezinde yer aldığına işaret eden Toprak, Diyanet ve TDV olarak bugün de bu işlevlerin yeniden ihya edilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. 
 
Toprak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Kocatepe Camii avlusunda Ankara'daki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geleceklerini söyledi.
 
Etkinliklerde farklı konularda gençlerin yakından izledikleri ancak tanışma fırsatı bulamadıkları simalarla buluşmalarını sağlayacaklarını vurgulayan Toprak, edebiyat, kültür ve sanat hayatının tanınmış yüzlerinin söyleşi ve sohbetleri, musiki dinletileri, tiyatro gösterileri ve sanat sergilerinin de fuar süresince takip edilebileceğini kaydetti.
 
Toprak, etkinlikte, İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde camilerin işlev ve fonksiyonlarına ilişkin paneller de düzenleneceğini bildirdi.
 
İnteraktif formda buluşma
 
"Kocatepe Camii'nde de ders halkalarının oluşmasını sağlayacağız" diyen Toprak, gençlerle interaktif formda buluşarak onların öneri ve isteklerini not edeceklerini aktardı.
 
Buluşmada, gençlerin cami ve ibadet yeri atmosferi içinde birbirleriyle tanışmalarının yanı sıra, ilim, kültür ve sanat alanlarında faaliyet gösteren kurumları da daha yakından tanıma imkanı bulacaklarını anlatan Toprak, şunları kaydetti:
 
"Kocatepe Camii avlusunda fuar alanında kurulacak stantlarda, Ankara'daki vakıf, dernek ve üniversitelerin öğrenci kulüplerinin geliştirdikleri materyallerle tanıtım yapmalarını, aynı zamanda etkinlikler gerçekleştirmelerini de sağlayacağız."
 
"Geç kalma genç gel"
 
Camilerin Allah'ın evi olduğunu dile getiren Toprak, "Camiye gelen adeta Rabbimizi ziyarete gelmiş demektir. Cami, Yüce Allah ile irtibatı somutlaştırmanın en güzel sembolüdür" dedi.
 
"Camide hayat var, geç kalma genç gel" çağrısıyla gençleri bu anlamlı haftaya davet eden Toprak, "Peygamber Efendimiz 'gençliğin ömrünü nerede ve nasıl geçirdiğinden' hesaba çekileceğini buyuruyor. İyilik, bereket ve ebedi kurtuluşa vesile olacak en dinamik çalışmalar ise daha çok gençlik döneminde yapılıyor. Bu dönemleri en verimli şekilde değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Gençlik fuarına davet
 
Toprak, camiyle bütünleşen gençlerin toplumsal dayanışma, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik bilinci gibi çok güzel kazanımlar elde edeceğini belirterek, gençleri camilere ve gençlik fuarına davet etti.
 
Kocatepe Gençlik Fuarı, 13 Ekim'de saat 10.00'da, Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası resmi açılışına da ev sahipliği yapacak. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılacak.
 
Fuar süresince Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, İsmail Kılıçarslan, Tarık Tufan, Selahattin Yusuf, Mehmet Tahir İkiler gibi isimler sevenleriyle buluşacak.
 
Hafta boyunca 17.00-21.00 saatlerinde gezilebilecek fuarın etkinlik gün ve saatleri "ww.tdvkagem.org.tr" adresinden öğrenilebilecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.