Diyanet'ten Bosna'ya Kurban Yardımı

Diyanet'ten Bosna'ya Kurban Yardımı

Kurbanlar, özellikle savaştan terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönen Boşnaklar ile mayıs ayındaki sel felaketinin mağdur ettiği vatandaşlara dağıtılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı dolayısıyla Bosna Hersekli ihtiyaç sahiplerine 420 kurban dağıtacak.
 
Kurbanların temini ve Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile ilgili işbirliği anlaşması, Bosna Hersek İslam Birliği Riyaseti Kurban Komisyonu Başkanı Elnur Salihoviç ile Saraybosna Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı tarafından imzalandı.
 
Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet Vakfı'nın her yıl kurban kesim kampanyaları organize ettiğini ve bu kapsamda kesilen kurbanların yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirterek, Diyanet Vakfı temsilcileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Bosna Hersek'te bu yıl 420 kurban kesme kararı aldıklarını söyledi.
 
Bosna Hersek İslam Birliği Riyasetinin de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bir kurban kesim organizasyonu olduğunu ifade eden Atlı, bu ülkedeki kurban kesim ve dağıtımını Riyaset ile birlikte yapacaklarını belirtti.
 
Atlı, temin edecekleri kurbanları, savaşta terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönen ve hayvancılıkla uğraşan Boşnaklardan satın alacaklarını belirterek, kesilen kurbanların yine geri dönüşlerin yoğun olduğu Doğu Bosna'daki ihtiyaç sahiplerine, aynı zamanda mayıs ayındaki sel felaketinin mağdur ettiği vatandaşlara dağıtılacağını vurguladı.
 
Bosna Hersek İslam Birliği Riyaseti Kurban Komisyonu Başkanı Elnur Salihoviç de Riyaset olarak uzun yıllardır kurban kesim organizasyonları yaptıklarını ve bu kapsamda yurt içi ve yurt dışından gelen yardımlarla satın aldıkları kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlattı.
 
Orgranizasyona bu yıl Diyanet Vakfı'nın da katılacağını aktaran Salihoviç, Türkiye'den gelecek yardımın kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.
 
Salihoviç, kesilen kurbanları, medreselere (imam hatip liseleri), insani yardım kuruluşlarına, evlerine geri dönen Boşnak ailelere ve sel felaketinin mağdur ettiği vatandaşlara dağıtacaklarını ifade ederek, "Diyanet Vakfı ile işbirliğimizin gelecek dönemde de süreceğine ve gelecek yıllarda söz konusu kurban sayısının artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.