Diyanet'ten Bosnalı selzedelere iftar

Diyanet'ten Bosnalı selzedelere iftar

Diyanet, Bosna Hersek'in Maglay kentinde yaşayan ve ülkede mayıs ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara iftar verdi.

Kent merkezindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Camisi önünde bulunan alanda düzenlenen iftar programına, Maglay Belediye Başkanı Mehmed Mustabaşiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı, Bosna Hersek İslam Birliği Maglay Başimamı Izudin Kruşko, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının Bosna Hersekli selzedeler için Türkiye'de yardım topladığını, bunun dışında Maglay kentinde 5 gündür vatandaşlara iftar verildiğini söyledi.
Hergün yaklaşık 150 kişiye iftar verildiğine dikkati çeken Atlı, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen yardım ile hem sellerden etkilenen vatandaşlara yardım edeceğiz hem de diyanet tarafından yapılan ve son sellerde zarar gören Vali Recep Yazıcıoğlu Camisi'nin onarım çalışmalarını yapacağız" dedi.
Maglay Belediye Başkanı Mehmed Mustabaşiç ise yaşanan sel felaketinin ardından Maglay kentinde hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü belirterek, "Türkiye'den gelen tüm yardımlar için kendim ve Maglay halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Davetliler orucu açtıktan sonra, Vali Recep Yazıcıoğlu Camisi'nde akşam namazını kıldı.
Bosna Hersek'te mayıs ayında son 120 yılda yaşanan en büyük sel felaketi sırasında Maglay kenti neredeyse tamamı sular altında kalmış, binlerce insan da evini terk etmek zorunda kalmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.