Diyanet’e en güzel şeytan taşlama takdiri

Diyanet’e en güzel şeytan taşlama takdiri

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2006 yılı hac organizasyonunda ilginç bir ödül aldığı ortaya çıktı

Umut Erdem'in haberi:

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, Diyanet’e “Arafat, Müzdelife ve Mina intikalleri ile şeytan taşlamada başarılı organizasyonu” sebebiyle ‘Takdir Belgesi’ verdi. Ankara Sincan’da oturan Orhan Aslan’ın TBMM Dilekçe Komisyonu’na verdiği bir dilekçe Diyanet’in ilginç başarılarını gözler önüne serdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, hac sırasında karşılaştığı olumsuzluklara ilişkin başvuruda bulunan Aslan’a şu yanıtı verdi:

“Hac fiyatlarını etkileyen en önemli unsurlar yurtdışı harcamalarıdır. Özellikle son iki yılda Mekke’de, haremin çevresindeki bazı bina ve otellerin yıkılması sebebiyle hacıların iskân edilecekleri bina ve otellerin kira ücretlerinde yüzde 30-40 arasında artışlar meydana geldi. 2006’dan itibaren hacca ve umreye giden vatandaşların tamamına sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmeye başlandı.

Hac organizasyonunda; ülkemize, Suudi Arabistan makamları ile koordineli çalışmalarından dolayı 2004-2005 yılları haccında uluslararası izleme kuruluşlarınca ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verilmiştir. 2006 yılı hac organizasyonunun Arafat, Müzdelife ve Mina intikalleri ve şeytan taşlamada başarılı organizasyonu sebebiyle Suudi Arabistan Hac Bakanlığınca da ‘Takdir Belgesi’ verilmiştir.”

Hürriyet