Diyanet yurtlarına yüzde 100 kapasite

Diyanet yurtlarına yüzde 100 kapasite

Türkiye Diyanet Vakfı, yurt genelinde yükseköğrenim öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdi. Vakıf, 12 olan öğrenci yurdu sayısını 3 sene içinde 20'ye yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt genelinde yükseköğrenim öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdi. Vakıf, 12 olan öğrenci yurdu sayısını 3 sene içinde 20'ye yükseltmeyi hedefliyor. Planlamalar arasında tüm illerde yükseköğrenim öğrencileri için yurt açılması da yer alıyor. TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yurt genelindeki üniversite öğrencisi sayısının 5 milyon 439 bine ulaştığını belirtti.
 
HER KENTE AÇILACAK
 
Bilgin, 'TDV olarak öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için her ilde öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdik. Geçen yıl yurtlarda, 6'sı kız, 3'ü de erkek olmak üzere 9 yurtta bin 900 öğrenci kapasitemiz vardı. Şu an toplam kapasite 4 bin 878'e ulaştı' dedi.
 
En son Muğla'ya kız öğrenci yurdu kampüsü açtıklarını dile getiren Bilgin, kampüste fitness salonundan, kuaföre kadar birçok hizmetin sunulduğunu da kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.