Diyanet Vakfı'ndan Bosna Hersek'e 420 kurban

Diyanet Vakfı'ndan Bosna Hersek'e 420 kurban

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı dolayısıyla Bosna Hersekli ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Saraybosna'da kurban kesti.

Özellikle savaşta terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönen Boşnaklar ve mayıs ayındaki sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara dağıtılacak kurbanların kesimine Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı da katıldı.
Büyükelçi Erginay, Türkiye'deki bayram ortamını burada da yaşama imkanı bulduklarını ve bayram namazıyla başlayarak güzel bir gün geçirdiklerini kaydetti.
Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban projesini Bosna Hersek İslam Birliği ile yürüttüğünü söyleyen Erginay, buradan sağlanacak kurban etinin sel mağdurları ile savaş yüzünden yerlerinden edilen ve evlerine geri dönüş yapanlara dağıtılacağını ifade etti.
Büyükelçi Erginay, sadece Diyanet Vakfı'nın değil, Türkiye'den birçok kurum ve kuruluşun, sivil toplum örgütlerinin Bosna Hersek'te kurban bayramını kutluyor olmasından dolayı da ayrıca mutlu olduğunu kaydetti.
 
Saraybosna Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı da "gönül coğrafyamız" olarak nitelendirdiği Bosna Hersek'te Kurban Bayramı'nı kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonunda Bosna Hersek'e 420 kurban hissesi verildiğini, bu hisselerin bugün ve yarın kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.