Diyanet öğrencileri yarı yıl tatilinde umreye götürecek

Diyanet öğrencileri yarı yıl tatilinde umreye götürecek

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında öğrenciler yarı yıl tatilinde 10 günlük turla umreye gidecek

Sarp Özer'in haberi:

Diyanet, yarı yıl tatilinde yaklaşık 3 bin öğrenciyi umreye götürecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, okulların yarı yıl tatilinin bu sene de umre dönemine denk geldiğini belirtti.

Bu kapsamda öğrencilere yönelik umre turu projesi hazırladıklarını dile getiren Yücel, "Öğrencileri yalnız başlarına göndermiyoruz. Anneleri, babaları, yakınlarını veya özellikle öğretmenlerinden gitmek isteyenleri de kapsayan bir program hazırladık" diye konuştu.

Söz konusu proje kapsamında uygulanabilecek en uygun fiyatları hazırladıklarını ifade eden Yücel, şunları söyledi:

"Başlattığımız proje kapsamında ilk olarak 5 bin kişinin gitmesini öngördük. Bu rakamı öğretmenler, öğrenciler ve veliler dahil olarak hesapladık. Bununla ilgili kontenjanı duyurduğumuzdan çok kısa bir zamanda başvurular doldu. Bunun üzerine 5 bin kişilik kontenjan artırımına gittik. 10 günlük planladığımız bu umre programı için ayırdığımız görevliler dahil 10 bin 461 kişilik kontenjan da doldu. Bunun ardından bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kafilelerde her 40 öğrenciden kendi öğretmenlerini sorumlu tutmaya çalıştık. En genç ve en yetenekli kafile başkanlarını görevlendirdik. Uçaklar da, kalınacak yerler de hazır. İnşallah 24 Ocak’ta başlayacağız ve 28 Ocak’a kadar öğrencilerimizin tamamı kutsal topraklara gitmiş olacak.”

Öğrencilerin 5 gün Mekke, 5 gün de Medine’de kalacağını belirten Yücel, "Öğrencilerimiz 4 Şubat'tan itibaren yurda dönmeye başlayacaklar. Böylece yarı yıl tatillerinin tamamını bu şekilde geçirmiş olacaklar" dedi.

Öğrencilerin belirlenmesinde herhangi bir ayrıma gitmediklerine dikkati çeken Yücel, olabilecek her türlü kolaylıkla öğrencilerin üç kişilik odalarda kalarak kişi başına 760 avro ödeyeceğini söyledi.

Kontenjanı dolduranlardan 2 bin 533'ünün öğrenci olduğunu geri kalanların ise anne, baba ve öğretmenlerden oluştuğu bilgisini aktaran Yücel, "Tur programına kayıt yaptıran ilkokul öğrencisi bulunmuyor. Yurdun her tarafından 13-27 yaş her kademeden öğrencilerimiz tura kayıtlarını yaptırdı" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.