Diyanet, Kur’an Radyosu açtı Risalet Radyo yolda

Diyanet, Kur’an Radyosu açtı Risalet Radyo yolda

24 saat süreyle Kur’an-ı Kerim yayını yapacak olan Diyanet Kur’an Radyosu ilk programını yaptı

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an Radyosu kurdu. Ramazanın ilk günü itibarıyla yayın hayatına başlayan ve 24 saat süreyle Kur’an-ı Kerim yayını yapacak olan Diyanet Kur’an Radyosu’nun ilk programını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı.

Uzun süren hazırlıklar sonrasında Ahmet Hamdi Akseki Camiinin altında kurulan stüdyolardan yayın yapacak olan ve Türkiye’de büyük bir beklentiyi karşılayacak olan Kur’an Radyosunun ilk programında Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ilk inen ayetlerin yer aldığı Alak Suresini okudu.

KUR'AN RADYOSU

Kur’an Radyosunun dinleyicilerine seslenen Başkan Görmez, Ramazan ayında Kur’an Radyosunun yayın hayatına başlamasını iki büyük nimetin bir arada yaşanması olarak niteleyerek, “Aziz dinleyenlerim, bugün Allah’a ne kadar hamd etsek azdır, iki büyük nimeti birlikte karşılıyoruz. Bizi yeniden Ramazan ayına kavuşturduğu için Yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu mübarek gün de Ramazan ayında gelen Kuran’ı Kerim, Diyanet Kur’an Radyosundan bundan sonra sürekli evlerinizde, yolda arabalarınızda kalplerinize seslenecek. Diyanet Kur’an Radyosunun ilk programını yapmayı bize lütfettiği için, Kur’an’ı bize getiren Ramazan’ın birinci gününde Kur’an Radyosunda sizlere hitap etme imkanı bahşettiği için Yüce Rabbimize hamd etmekten aciz bir kul olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

RİSALET RADYO

Görmez, iftar programında da Kur'an radyosundan sonra 24 saat Peygamber Efendimizi (asm) anlatacak olan Risalet radyosunu da kuracaklarını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum