Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı- DİB Personel Alım şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı- DİB Personel Alım şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı bir duyuru ile bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alım şartları neler? Diyanet İşleri Başkanlığı kaç personel alacak? DİB Personel Alımı 2017

Diyanet İşleri Başkanlığı, 23 Aralık'ta duyurduğu bir ilan ile bünyesinde istihdam etmek üzere personel alacağını duyurmuştu. 13 Ocak 2017'ye kadar sürecek başvurular için son 8 gün kaldı. Kamu'da personel alımı için haberleri araştıranların gözleri Diyanet İşleri Başkanlığı'na çevirilmiş durumda.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alım duyurusu üzerine pek çok kişi; Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alım şartları neler? Diyanet İşleri Başkanlığı kaç personel alacak? DİB Personel alım şartları neler? Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım kpss şartı var mı? sorularını soruyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alım Detayları

Diyanet İşleri Başkanlığı 23 Aralık'ta yayınladığı duyuru ile 70 Adet personel alımı yapacağını duyurdu. 70 personel alımında KPSS Şartı gözetilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 70 Personel Alımı'na başvuracak adayların Lisans KPSS'den en az 70 puan alması gereklidir.

Başvuru için en az Lisans mezunu olmak gereklidir. Başvuracak adayların Din alanında 4 yıllık Lisans mezunu olması gereklidir (İlahiyat Fakültesi)

Erkek Adayların askerlik ile ilgisi bulunmaması gereklidir. Tüm adayların kamu haklarından mahrum olmaması ve akıl-beden sağlığı yerinde olmalıdır.

Başvurularda erkekler ve kadınlar için ayrı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar için TIKLAYINIZ

Başvurusu kabul edilen adaylar arasında sözlü sınav yapılacaktır. Başvurular 13 Ocak 2017 tarihinde sona erecektir.

Belirtilenşartları  taşıyan  adaylar aşağıda belirtilen belgelerle birlikte23.12.2016–1301.2017 tarihleri arasında
mesai bitimine kadar, Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel  Müdürlüğüne, yurtdışında  Din Hizmetleri Müşavirliğine/Ataşeliğine/ Koordinatörlüğüne şahsen başvuracaklardır.

Başvuruda gereken Belgeleri için TIKLAYINIZ

Doldurulması gereken ek belgeler için TIKLAYINIZ

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.