Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldı.

Emrullah Bayrak'ın haberi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Ahmet Hamdi Akseki'yi bir kez daha rahmetle andığını söyledi. Akseki'nin kitabının ders kitabı olduğunu dile getiren Erdoğan, gönül dünyalarının tohumlarını onlarla yaptıklarını vurguladı. Bu adın verilmesine öncülük eden Diyanet İşleri Başkanına teşekkür eden Erdoğan, camiinin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Başkentin trafik yükünü de alacağını ve özgün mimarisiyle de diğer şehirlere örnek, model olacağına yürekten inandığını dile getiren Erdoğan, gerçekten aydınlık, ferah içerdeki hat, tezhip gibi hakikaten bambaşka bir zenginliğe camiinin ulaşmış olmasının diğer şehirlerde örnek oluşturacağını vurguladı.

Camiinin ibadetin yanında muhabetin, tanışmanın bir mekanı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, her haliyle camiinin bir yaşam alanı olduğuna dikkat çekti. Başbakan Erdoğan bir de istekte bulundu: "Camiilerimizin içindeki, havlusundaki çocuklarımızı lütfen rahatsız etmeyelim. Onlar hiçkimseye rahatsızlık vermez. Onların oyunları hiçbir mümini rahatsız etmez. Tam tersine bu konuda hassasiyet gösterelim. Tam tersine biz onları rahatsız etmeyelim. Bırakalım camii içinde oynasınlar, istedikleri gibi hareket etsinler. Çocuklar camii ile kucaklaşırsa ebediyen bir, beraber, kardeşçe, onurca, şerefçe yaşarız. Camiilerimizi en çok da çocuklarımız için inşaa edelim, onlar için tasarlayalım."

Erdoğan, sözlerini Arif Nihat Asya'nın şiirini okuyarak tamamladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek de fazla konuşmaya gerek olmadığını belirterek bu eserin zaten kendini gösterdiğini ifade etti. Önemli olanın bu eseri anlamak olduğuna dikkat çeken Çiçek, camilerin sadece ibadet yeri değil kardeşliğin pekiştiği, kurumsallaştığı yerler olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camiinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bayan mimarı da kutlayan Görmez, bir bayan elinin camiiye değmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basından da bir istekte bulunan Görmez, bu cami için 'Vip, protokol camii' ibaresinin kullanılmamasını istedi. Herkesin camiiye girdikten sonra eşit olduğuna dikkat çeken Görmez, tıpkı Hacda ihram giyildiğinde herkesin eşit olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Cuma Namazı kılındı.

Cihan