Diyanet, İşaratü'l İ'caz'ı 10 bin adet basacak

Diyanet, İşaratü'l İ'caz'ı 10 bin adet basacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bastırdığı İşarat'ül İ'caz kitabının yeni baskısı 10 bin adet olacak

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bastırdığı İşarat'ül İ'caz kitabının yeni baskısı 10 bin adet olacak.
 
Bu tür önemli eserler ilk neşredildiklerinde 250-300 adet basılıyor. Uzmanlara gönderilerek tashihler, değişiklikler varsa yapılıyor. Sonra asıl baskıya geçiliyor. Geri dönüşler bittikten sonra ise asıl baskıya geçiliyor. 
 
Buna göre Diyanet, İşaratü'l İ'caz eserinin asıl baskısını 10 bin adet olarak planladı. 10 bin adet İşratü'l İ'caz basıldıktan sonra piyasaya verilecek.
 
ÇOK KIYMETLİ VE HASSAS YAYINLAR
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya da daha önce Rotahaber’e yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
 
“Biz bu tarz eserleri, çok kıymetli ve hassas yayınlar olduğu için azami dikkat göstererek basıyoruz. Zira en ufak bir hatamızda tahrif olacağı endişeleri doğuyor. Hal böyle olunca ilk etapta itinayla sadece 250 adet bastırdık. Bunu konunun uzmanı olan önemli kişilere gönderdik. Herhangi bir hatamız olup olmadığı ile ilgili görüş almak istedik. İnşallah şimdi planlarımız arasında bu eserin 10 bin adet basmak var. Baskı ile ilgili Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’müze gereken talimatı verdik. Onlar da ihale süreci ve matbaa konusunda çalışma yapıyorlar. Planlarımıza göre en geç Ramazan ayına yetiştirmeye çalışacağız. Yani bu kitap önümüzdeki Ramazan ayında Diyanet’in Döner Sermaya İşletme Müdürlüğü’ne bağlı satış noktalarından temin edilebileceğini söyleyebiliriz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum