Diyanet Din Özgürlükleri Raporu hazırlayacak

Diyanet Din Özgürlükleri Raporu hazırlayacak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez açıkladı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz bundan sonra periyodik olarak Din Özgürlükleri Raporu hazırlayacaktır" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışı hizmetlerinin ana esaslarının ele alındığı  “lll. Yurtdışı Hizmetleri Konferansı”nda konuşan Görmez, hazırlanacak raporların çeşitli dillere çevrilerek de yayınlancağını söyledi.
 
Görmez'in sözleri şöyle:
 
"Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz bundan sonra periyodik olarak Din Özgürlükleri Raporu hazırlayacaktır. Rapor şu başlıklar altında hazırlanacaktır, Uygulamalarla din özgürlükleri ihlalleri ve Müslümanların karşılaştıkları sorunlar… İbadethanelere yönelik işlenen nefret suçları… Kılık kıyafet alanında din ve vicdan özgürlüğü ihlalleri… Eğitim alanıyla ilgili din özgürlüğü kısıtlamaları… Helal kesim konusunda din özgürlüğü kısıtlamaları… Hukuk alanında ayrımcı uygulamalar… Belediyelerde ayrımcı uygulamalar… İstihdam konusunda ve yabancı düşmanlığı konusundaki ayrımcı uygulamalar… Medya ve Siyaset alanlarındaki İslamofobia… 
 
"Bu çalışmaları bu başlıklar altında her ülkede yaşanan hadiseleri Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz bundan sonra rapor haline getirecek ve farklı dillere tercüme ederek dünyadaki benzer kuruluşlarla paylaşacaktır. 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.