Diyanet, devletin işlettiği piyango, toto ve loto'ya bugünkü hutbede 'haram' diyecek

Diyanet, devletin işlettiği piyango, toto ve loto'ya bugünkü hutbede 'haram' diyecek

Hutbede devletin işlettiği ve teşvik ettiği piyango, toto, loto gibi şans oyunlarına yine devletin bir başka kurumu Diyanet "haram" diyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından camilerde okunması için hazırlanan hutbenin bu haftaki konusu yılbaşı kutlamaları ile piyango, toto ve loto gibi kumar oyunları oldu.

"Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkalım" başlıklı hutbede devletin işlettiği ve teşvik ettiği piyango, toto, loto gibi şans oyunlarına yine devletin bir başka kurumu Diyanet "haram" diyecek. Yıllardır uygulanan çelişki ise dikkat çekici.

Hutbenin ilgili bölümü şöyle:

"Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum