Diyanet bu köye özel ulaştı bayram ettiler

Diyanet bu köye özel ulaştı bayram ettiler

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ortak organizasyonunda Makedonya'da vekaleten kesilen 400 kurban hissesi Makedonya'nın Konçe köyünde dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Gazi Erdem ve TDV gönüllüleri köyde, Türkiyeli vatandaşların vekaleten verdiği 400 kurban hissesini köy halkına dağıttı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Gazi Erdem, Makedonya'dai TDV'ye vekalet verilen 400 kurban hissesinin dağıttıklarını söyledi.
 
Erdem, Konçe'de 200 hanede yaşayan Müslümanların zor durumda olduğunu ve onlara kurbanları kendi elleriyle ulaştırdıklarını kaydetti.
 
Erdem, "Bu köy 200 hane. Sadece 2 büyükbaş hayvan kesilmiş. Dolayısıyla, zor durumda olan bu köye vekaletle kurbanlarını kestirdiğimiz kardeşlerimizin kurban etlerini de dağıtmak üzere geldik. Ciddi bir hizmetin burada ifa edildiğini söylemek isterim. Birçok mahrumiyetin yaşandığı bu yerde, insanlarımızın vekaletini bir yıl boyunca evine hiç et girmeyen bu insanlara ulaştırdık" ifadelerini kullandı.
 
Organizasyonunun büyüyerek devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Erdem, "Ülkemizdeki vatandaşlarımızın, dünya genelinde Müslüman kardeşlerimizin verdiği kurbanlar dünyanın fakir bölgelerinde dağıtılsın istiyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın" dedi.
 
Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı ortaklığında tüm Balkan ülkelerinin yanı sıra dünyanın 70 ülkesindeki 558 bölgede kurbanların vekaleten kesilerek dağıtıldığını kaydetti.
 
Erdem, Türkiye'de ise 174 il ve ilçede kurban kesimi ve dağıtımı yapılırken, vekaleten kesilen toplam kurban sayısının 120 bini aştığını kaydetti.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.