Diyanet Atatürkçü müftüyü görevden almış!

Diyanet Atatürkçü müftüyü görevden almış!

Tam iyi bir şey olacağı zaman bir bakıyorsunuz sosyal medya marifetiyle bir kötü şey, tartışma başlar. Nasıl başlatılır? Başlatılır.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Camiler Haftası' kapsamında düzenlenen “4. İstanbul Müftüsü İbrahim Bedreddin Elmalı" anma programına katıldı. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki anma törenine Görmez'in yanı sıra İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da katıldı.

Mehmet Görmez anma töreninde yaptığı konuşmasında, İbrahim Bedreddin Elmalılı'nın hayatından bölümler aktardı. Mehmet Görmez, “Bir hilafet tartışması başlatılır, şimdi bile bunlar devam ediyor. Tam iyi bir şey olacağı zaman bir bakıyorsunuz sosyal medya marifetiyle bir kötü şey, tartışma başlar. Nasıl başlatılır? Başlatılır. Diyanet işleri başkanının bu ülkede Mescidii Aksa'da hutbe irat etme hakkına sahip olup, bunu yaptığı zaman da Türkiye'de Diyanet işleri reisinin makam aracı tartışılıyordu. Ve 3 sene tartışma devam etti. Bunlar çok eskiden beri var olan şeyler" dedi.

TÜKÇE EZAN VE TÜRKÇE İBADET

Elmalılı'nın hayatından bölümler anlatmayı sürdüren Görmez, “İstanbul Müftüsüyken de üç açıklama başına işler açmıştır. Birisi doğum kontrolüyle ilgilidir. 1962 yılında. Ben 2012 yılında bu açıklamayı ve Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasını naklettiğim için aynı tartışmalar Türkiye'de yaşandı. Belki daha da artarak yaşandı hatırlarsanız. Turistlerin Sultanahmet Camii'ne girerken, çıkarken kıyafetleriyle ilgilidir. Sorun hala devam ediyor. Üçüncüsü de yine medyada zaman zaman gündeme gelen, Türkçe ezan ve Türkçe ibadet ile ilgilidir" diye konuştu.

“'DİYANET ATATÜRKÇÜ MÜFTÜYÜ GÖREVDEN ALMIŞ' OLUR"

Görmez, Elmalılı ile ilgili olarak, “Yine aynı şekilde Beyoğlu Müftüsünü görevden almıştır. Bizim bazen böyle bir sorunumuz vardır. Çok haklı gerekçelerden bir kardeşimizin artık orada görev yapması mümkün değildir. Ama mahkemeye gidildiğinde mahkemedeki gerekçe hep aynı olur, 'Diyanet Atatürkçü müftüyü görevden almış' olur. Bir de böyle bir hastalık vardır. O zaman da öyle. Bütün kayıtlarda öyle geçiyor, 'Beyoğlu'nun Atatürkçü Müftüsünü görevden aldı' diye aynı şekilde hakkında yazılar yazılır. Ben tekrar rahmetle yad ediyorum" dedi.
dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.