Diyanet artık güven sıkıntısı duyduğumuz bir kurum değil

Diyanet artık güven sıkıntısı duyduğumuz bir kurum değil

Davutoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza güven duyulması ve kendisini de belli temel değerler etrafında bütün dini gruplara açması lazım" dedi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza güven duyulması ve kendisini de belli temel değerler etrafında bütün dini gruplara açması lazım" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığındaki bilgilendirme toplantısının ardından Diyanet İşleri Başkan Mehmet Görmez ile açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Papa ya da Ortodoks patriklerinin Türkiye'yi ya da başka bir ülkeyi ziyaretinde, devlet başkanı statüsü dışında, dini lider olarak gösterilen itibarın Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanına gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak,
 
"Hangi inançtan olursa olsun ulvi görev yürüten dini makamlara sosyal nezaket olarak zaten gösterilmekte olan saygının siyasi olarak gösterilmesi toplumun beklentisidir ve bu laikliğe de kesilikle aykırı bir uygulama da değildir. Dini hayatın tanzimi konusunda üstlenilen görev son derece hayatidir. Artık Diyanet İşleri Başkanlığımıza güven duyulması ve kendisini de belli temel değerler etrafında bütün dini gruplara açması lazım. Öyle dönemler yaşandı ki Türkiye'de belli askeri dönemlerde, 60 ihtilali sonrasında Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına bir komutan atanmıştı veya 28 Şubat'ta danışman görüntüsünde bir görevli sürekli bu şeyi kontrol ederdi. Artık kontrol etme, güven sıkıntısı duyduğumuz bir kurum değil Diyanet İşleri Başkanlığı; saygı gören, saygı gösteren ve uluslararası itibara, devlet itibarına katkı yapan bir kuruluştur" diye konuştu.
 
Biz her türlü mezhepçiliğe karşıyız. Kim mezhepçiliği körüklüyorsa, İslam'a en büyük tehditi yapıyordu. Bu barış anlayışını yayma konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmalarına önem veriyoruz.
 
Diyanet İşleri Başkanlığımızın gerek iç barışımızın korunması, ortak değerlerin muhafaza edilmesi, Türkçe, Kürtçe ilahilerin ortak bir şekilde yapılması büyük bir katkıdır. Bunların devam etmesi lazım. 
 
Bu sene hükümet kurulurken Diyanet İşleri Başkanlığını bizzat Başbakan'a bağlama kararı aldım. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.