Diyanet 90 ülkede faaliyette

Diyanet 90 ülkede faaliyette

TDV’de düzenlenen vekaletle kurban kesimi bilgilendirme toplantısında, “Kurbanı, ruhlarımızı geldiği yüce kaynağa yakınlaştırdığı için kesiyoruz.

Kurban, arkasında yüce manaların olduğu bir ibadettir” diye konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, vakfın 90 ülkede 500 noktada kurban kesimi gerçekleştireceğini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Merkezi'nde vekaletle kurban kesimi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, toplantıda yaptığı konuşmada, son günlerdeki terör saldırıları sebebiyle ebediyete uğurlanan şehitlere rahmet, bütün acılara rağmen birlik ve kardeşlikte ısrar edenlere başsağlığı diledi. Kurban Bayramı'nın İslam aleminde akan kanın durmasına vesile olmasını niyaz eden Görmez, “Dünya hayatında insanlar ikiye ayrılır. Geldiği yüce kaynağa yakın yaşayanlar, geldiği yüce kaynaktan uzaklaşanlar. Biz geldiği yüce kaynağa yakın durmaya kurban, geldiği yüce kaynaktan uzaklaşmaya şeytan adını veririz” dedi.

ALLAH’A ULAŞAN, TAKVANIZDIR

Görmez, kurbanın Allah'a, hakikate, güzel ve adalete daima yakın durmak ve yaşamak olduğunu vurgulayarak, insanoğluna emredilen ibadetlerin en büyük gayesinin de bu olduğunu belirtti. Müslüman için hayat tarzı olan kurbanın aynı zamanda bir bayramın adı olduğunu da vurgulayan Görmez, şunları söyledi: “Kurbana sadece 'et bayramı' demek kadar büyük bir yanlışlık olmaz. Kesilen kurbanların etleri ve kanları Allah’a ulaşmaz. Allah'a ulaşan sizin takvanız, onunla kuracağınız yakınlıktır. Bütün ibadetlerde yüce gaye Allah’ın rızasına uygun hayat yaşamaktır.”

TDV 90 ÜLKEDE KURBAN KESECEK

TDV'nin her sene milletin emaneti olarak aldığı kurbanları 7 kıtada bütün insanlığa, fakire, yetimlere, mağdurlara taşıdığını anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçen yıl 60 ülkede gerçekleştirdikleri vekaletle kurban kesim işlemini bu yıl 90'dan fazla ülkede 500'ü aşan noktada fedakar gönüllülerin eliyle yapacaklarını aktardı. Görmez, vekaletle kurban kesiminde Türkiye'yi de unutmayacaklarını vurgulayarak, “Kendi ülkemizde misafir olarak bulunan, çadır kentlerde ve dışında yaşayan Iraklı, Suriyeli kardeşlerimizi de unutmayacağız. Bunu yaparken hiçbir din, dil, inanç ayrımı yapmıyoruz” dedi.

HER ŞEYİMİZ ŞEFFAF OLMALI

Vakıf adı altında kurulan bütün hayır müesseselerine seslenen Mehmet Görmez, “Kurduğumuz müesseselerin kendisi gaye değildir. Gaye iyilik, gaye Allah'ın rızasıdır. Müesseseler bir müddet sonra güç toplayan mekanizmalara dönüşüyor. Kendileri gayeye dönüşüyor. TDV de buna dahil. Biz gaye değiliz, kulla kul arasında iyilik aracıyız. Hakikate sahip olamayız. Tekrar tekrar ikaz ediyorum. Her şeyimiz şeffaf olmalı” dedi. Görmez, TDV'nin, gelen yoğun eleştiriler üzerine aldığı kararla yaptığı bütün etkinlikleri, bütçesini, gelirlerini internet sayfasına koyduğunu, daima şeffaf olacaklarını söyledi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.