Diyanet 5. Şua'yı da basacak

Diyanet 5. Şua'yı da basacak

Resmi Gazete'deki liste iddiaları yalanlıyor

İbrahim Mert'in haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin eserleri üzerindeki hakların Diyanet İşleri Başkanlığına verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından farklı iddialar da gündeme geldi.
 
İddialardan biri de Diyanet'in Risale-i Nur külliyatındaki bazı bölümleri basmayacağı. Zihinleri bulandıran iddiaları Resmi Gazete'de yayınlanan karar yalanlıyor.
 
26 Kasım 2014 tarihli ve 29187 sayılı Resmi Gazete'de "Eser Sahibi Sait Okur (Bediüzzaman Said Nursi) Olan Eserler Üzerindeki Hakların Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Kullanılmasına İlişkin Karar"ın altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanlar kurulu üyelerinin imzası yer alıyor.
 
Kararın ekinde ise "Eser Sahibi Sait Okur (Bediüzzaman Said Nursi) Olan Eserlerin Listesi" bulunuyor. Bediüzzaman Hazretlerinin "Eski Said" dönemi eserleri olarak bilinen kitapları da dahil büyük kitaplar, Lahikalar ve tek tek bütün eserler ayrıntısı ile yazılıyor. Listede bazılarının yayınlanmayacak diye gündeme getirdiği "5. Şua" da yer alıyor. Resmi gazetedeki listede "Beşinci Şua / Eşrat-ı Saat (kıyamet alametleri)" ifadesi yer alıyor.
 
sualarr.jpg
 
MÜNAFIK BAHSİD DE YOK DEMİŞLERDİ DİYANET YALANLAMIŞTI
 
Aynı iddia sahipleri daha önce de Diyanet'in bastırdığı İşarat'ül İ'caz eserinde "münafıklar" bahsinin olmadığını söylemiş ancak iddia bizzat Diyanet İşler Başkanlığı tarafından yalanlanmıştı.
 
Diyanet açıklamasında, bastırdıkları "İşârâtü’l-İ’câz eseri üzerinde, eserin herhangi bir bölümünde herhangi bir değişiklikte bulunma; kelime, cümle ya da bölüm çıkarma veya ilave etme vs. gibi müellifin ve okuyucuların hak ve hukukuna tecavüz edecek herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştır" ifadeleri yer almıştı.
 
Açıklama şöyle:
 
Kimi basın ve yayın organlarında 31.07.2014 tarihli olarak “Diyanet'in Risale-i Nur'u tahrif ettiği iddia edildi” başlıklı bir haber yer almıştır.
 
Bahse konu haberde Başkanlığımız tarafından neşre hazırlanarak Ocak 2014 tarihinde birinci baskısı tamamlanmış olan Bediüzzaman Said Nursî’nin İşârâtü’l-İ’câz fî Mezânni’l-İcâz adlı Kur’ân tefsirinden “Münafıklarla ilgili” kısımların çıkarıldığına dair çeşitli iddialar dile getirilmektedir.
 
Bahse konu bölüm Başkanlığımız İşârâtü’l-İ’câz baskısının 240-402. Sayfaları arasında orijinalinde olduğu gibi aynen yer almaktadır. Bu bölümün çıkarılması gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi eserin tamamı Arapça ve Osmanlıca orijinal el yazması ilk nüshalar karşılaştırılarak ve titiz bir karşılaştırma ile yayına hazırlanmıştır. Müellifin ve mütercimin hayatta iken eser üzerinde yaptıkları tüm tasarruflar dikkate alınmış ve Diyanet baskısı bu çerçevede eserin orijinaline sadık kalınarak hazırlanmıştır.
 
Dolayısıyla İşârâtü’l-İ’câz eseri üzerinde, eserin herhangi bir bölümünde herhangi bir değişiklikte bulunma; kelime, cümle ya da bölüm çıkarma veya ilave etme vs. gibi müellifin ve okuyucuların hak ve hukukuna tecavüz edecek herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum