Diyanet, Risale-i Nur yayıncıları ile masaya oturuyor

Diyanet, Risale-i Nur yayıncıları ile masaya oturuyor

Risalelerin aslına uygun basılması için Mehmet Görmez yayınevleri ile biraraya gelecek

Ayfer Mallı'nın haberi:
Bediüzzaman Said Nursi’nin eseri olan Risale-i Nur’un basım haklarını Diyanet İşleri Başkanlığı'na veren karar Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Risale-i Nur’ların basılması ve dağıtılması tartışmalarına son nokta konulurken Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Risale-i Nurların basımı, dağıtımı ve okutturulması Diyanet İşleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilk somut adım atılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çarşamba günü saat 13'te yayınevleri ile bir araya gelecek. Yayınevleri ile Diyanet’te masaya oturacak olan Görmez, eserlerin aslına uygun olmak kaydıyla Diyanet tarafından veya Diyanet'in verdiği izin ya da yetki çerçevesinde kişi ve kuruluşlarca işlenebileceğini, çoğaltılabileceğini, yayınlanabileceğini aktaracak. Görmez, yayınevlerine eserlerin aslına uygun olma koşuluna riayet edilmediğinin tespiti halinde hukuki sürecin başlatılacağını da ifade edecek.
HAK SAHİBİNE BEDEL ÖDENECEK
Görmez, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararını hatırlatarak, eserler üzerindeki 5846 sayılı Kanun’dan kaynaklı hak sahipliğini belgelendiren kişilere, talep edilmesi halinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 5846 sayılı Kanun’un 47. maddesi çerçevesinde münasip bir bedel ödeneceğini belirtecek.
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum