Diyala'da sığınmacılar için iki çadır kamp kuruldu

Diyala'da sığınmacılar için iki çadır kamp kuruldu

Irak'taki insani yardım çabaları kapsamında Diyala ilinin Hanekin ilçesinde çatışmalardan kaçan sığınmacılar için iki çadır kamp kurulduğu bildirildi.

IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan kaçan aileler, peşmerge kontrolündeki Hanekin ilçesine sığındı. Sayıları yaklaşık 2 bini bulan sığınmacılar, Hanekin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Bahari Taze ve Alawiye çadır kamplarına yerleştirildi. 
 
 Hanekin Kaymakamı Muhammed Nuri Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Celavla ve Sadiye kasabalarından IŞİD'ten kaçan kişilerin ilçelerine geldiğini söyledi. Kampların geçici olması nedeniyle gerekli altyapının kurulmadığını ifade eden Hasan, kalıcı kamp projesini hayata geçirmek için önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler yetkilileriyle görüşeceklerini belirtti. 
 
Kamp hayatına alışmaya çalışan aileler, 50 dereceyi bulan aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz vakitlerini daha çok ağaçların altında geçiriyor. Akşam saatlerinde çadırlarında kalan aileler, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını dışarıdan gelen yardımlarla sağlıyor. Aileler, toprak zemine kurulan ve korumasız çadırlarda, zehirli yılan ve böceklerin çocuklarını ısırmasından endişe ediyor.  
 
 Çadırda 7 çocuğu ve eşiyle kalan Ahmet İhsan, en çok sıcaklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Kampa elektrik bağlanmasını ve sığınmacılara soğutucu dağıtılmasını isteyen İhsan, çatışmalar biter bitmez evine döneceğini dile getirdi. 
 
Yaşlı haliyle çadırına su taşıyan Şahib Muhammed Taha da bir aydır evinden uzakta olduğunu belirterek, "Kerkük'ün Havice ilçesindeki çatışmalardan dolayı ailemle kaçarak buraya sığındık. Havanın çok sıcak olması nedeniyle konuşmakta bile zorluk çekiyorum. Benim gibi biri için ölüm bile bu halden daha iyi" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.