Diyabetliler için hayatı kolaylaştıracak buluşlar aranıyor

Diyabetliler için hayatı kolaylaştıracak buluşlar aranıyor

Dünyada 382 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 7 milyon kişi diyabet hastası.

Kontrol altına alınmadığında körlük, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı gibi rahatsızlıklara da yol açan diyabetten geçtiğimiz yıl 5,1 milyon kişi hayatını kaybetti.

Diyabete dikkat çekmek adına bir araya gelen Türkiye Diyabet Vakfı (TDV) ve Sanofi İlaç Şirketi, başlattıkları “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” adlı proje yarışması ile farkındalığı artırmayı ve diyabetli hastaların hayat kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Proje tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, dünyada her 6 saniyede 1 kişinin diyabet nedeniyle öldüğüne dikkat çekerek, “Türkiye’deki diyabetli hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak buluşların ortaya çıkması amacıyla üniversite öğrencileri arasında bir yarışma başlattık. Bu projeyle, hem Türkiye çapındaki genç beyinlerin diyabetli hastaların hayat kalitelerini yükseltecek buluşlar sunmaları için onları desteklemeyi hem de hastayı ölüme kadar götürebilen diyabet hastalığıyla ilgili farkındalığı daha da artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Toplumda diyabetle ilgili yeterli farkındalığın oluşmadığına dikkat çeken Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar, diyabetik sağlıklı gıdalar ve diyabetik giyim ürünleri gibi pratik çözümlerle hayat kalitesinin yükseltilebileceğini dile getirdi. Diyabetin Türkiye’de her geçen gün daha fazla insanı etkilediğini vurgulayan Sanofi Diyabet ve Yenilikçi Ürünler İş Birimi Direktörü Pelin Yunusoğlu ise diyabet konusunda farkındalık oluşturmak adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ürettiklerini ifade etti. Türkiye’de diyabetin ortalama başlangıç yaşının 49 olduğunu söyleyen Yunusoğlu, çözüm üretilmezse gelecek dönemde diyabet hastalığının daha erken yaşlarda da görülebileceğini belirtiyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.