Diyabet hastaları yaşam tarzlarına dikkat etmeli

Diyabet hastaları yaşam tarzlarına dikkat etmeli

Uzmanlar, diyabet hastalarının beslenme alışkanlıklarını, yaşam şekillerini gözden geçirerek, uygun olmayan davranışlarını değiştirdikleri takdirde diyabetle baş edebileceklerini söyledi.

Özel Medicabil Hastanesi tarafından uygulanan ‘Hasta Okulu Projesi' kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Kürşad Keskin, diyabet hastalarının yapması gerekenleri ve tedavi süreçlerini anlattı.

Dr. Keskin, Diyabet hastalarının şeker hastalığını çok iyi öğrenerek, tedavi ve kontrollerini aksatmayarak, iğne veya ilaçlarını düzenli kullanarak, sağlıklı beslenme tedavilerine dikkat ederek şeker hastalıklarını yönetebileceklerini ifade ederek “Diyabet hastaları, hastalıkları ile ilgili bilgi ve eğitimlere kesinlikle katılmalıdırlar. Hastalıklarını kabullenerek bununla birlikte en güzel şekilde kaliteli bir yaşam sürdürmelidirler.” şeklinde konuştu.

Tedavi sürecinde en önemli noktalardan bir tanesinin diyet programı olduğuna dikkat çeken Dr. Keskin, “Diyet ve egzersiz diyabet tedavisinin temel unsurlarıdır. Diyabetik bireylerin yeterli ve dengeli beslenebilmesi için tüm besin ögelerinden önerilen miktarlarda alması gereklidir.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu ve yaklaşık 3 milyon kişinin de diyabetli olduğundan haberdar olmadığını dile getiren Dr. Keskin, dünyada her 8 dakikada 1 kişinin diyabetten öldüğünü ve sakat kaldığını söyledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.