Ditib'e proje yardımları yeniden başlatıldı

Ditib'e proje yardımları yeniden başlatıldı

Almanya'da muhbir-imam iddiaları nedeniyle eleştirilere hedef olan Ditib'e proje yardımları yeniden başlatıldı.

2017 yılında proje teşviklerinin 1 milyon euroyu bulması bekleniyor.Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (Ditib) radikalizm ve gençlerin radikalleşmesini konu alan projeleri için bu yıl devlet tarafından 200 bin euroya yakın teşvik ödendiği açıklandı. ‘Neue Osnabrücker Zeitung' gazetesinin Federal Aile Bakanlığının Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıta dayandırdığı haberinde 2017 yılında toplam teşviklerin 1 milyon euroyu bulmasının beklendiği belirtildi.

900 dolayındaki cemaati bünyesinde toplayan ve Almanya'nın en büyük İslami çatı kuruluşu olan Ditib Türk hükümetine yakınlığı ve bazı imamlarının muhbirlikle suçlanması nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu. Kuruluşun sosyal projelerine yapılan devlet yardımları muhbirlik iddiaları nedeniyle askıya alındıktan sonra mayıs ayı başında yeniden serbest bırakılmıştı.

Gazetenin haberine göre 725 bin euro tutarındaki teşviklerin önemli bölümü Almanya'ya kimsesiz gelen çocuk mültecilere veli ve bakıcı aile bulma projesine ayrıldı. Gençlik eğitmenlerinin danışma ve olgunlaşma projesine 130 bin, Müslüman gençlerle ilgili bir başka projeye ise 127 bin euro tutarında teşvik verilecek. Deutsche welle

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.