Dış hatlara ilk doğrudan uçuş gerçekleşti

Dış hatlara ilk doğrudan uçuş gerçekleşti

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na, ilk uluslararası doğrudan uçuş gerçekleşti.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na, ilk uluslararası doğrudan uçuş Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'ndan kalkan uçakla gerçekleştirildi.

Düsseldorf'tan 140 yolcusuyla gelen uçak, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı apronuna, su köprüsü altından alındı. Gelenler, halk oyunları ekiplerince karanfillerle karşılanırken, uçak 82 yolcusuyla Almanya'ya havalandı.

Öger Türk Tur tarafından organize edilen seferlerin, 31 Ekim'e kadar her hafta cuma günleri yapılacağı, uçuşların Boing 737 ve Airbus A 319 tipi uçaklarla gerçekleştirileceği bildirildi. Karşılama törenine ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.

Öger Türk Türkiye Operasyon Direktörü Aykut Öger, Düsseldorf çevresinde Balıkesirli vatandaşların fazla olmasından dolayı böyle bir organizasyon yaptıklarını dile getirerek, "Bu bölgede gurbetçi vatandaşlarımızın çokluğu bizim için önemliydi. Bunun için Edremit'i tercih ettik. Uçuşlarımız bugün başladı. 31 Ekim'e kadar devam edeceğiz. İlgi, beklediğimizden bile çok iyi. Uçuşların doluluğundan çok memnunuz" dedi.

Öger, Düsseldorf'tan her hafta Cuma günleri 15.30'da kalkacak uçağın karşılığının Edremit'ten 19.55'te olacağını kaydetti.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.