Diriliş Ertuğrul'un Deli Demir'inden Ilımlı İslam tepkisi

Diriliş Ertuğrul'un Deli Demir'inden Ilımlı İslam tepkisi

Diriliş Ertuğrul dizisindeki "Deli Demir" rolü ile tanınan usta oyuncu Mehmet Çevik konuştu

Diriliş Ertuğrul dizisindeki "Deli Demir" rolü ile tanınan usta oyuncu Mehmet Çevik, Esra Elönü ile Araftaki Sorular programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çevik, Erol Evgin'in 'Okumamış abla muhtarını seçsin, biraz daha okuyanlar ise belediye başkanını seçsin' sözlerini sert bir dille eleştirdi.

SANATÇILARIN NEFRET DİLİ İLE SİYASİ SÖYLEMİ

Sanatçıların nefret dili üzerinden siyasi söylemler üretmesini eleştiren Çevik şunları söyledi; "Son dönemde çıkan haberlerden de görüyoruz. Diyorlar ki ben değerliyim, iki üniversite bitirdim, sanatçıyım, ben çok kelime biliyorum, ben çağdaşım. Peki. Hadi sizin haklı olduğunuzu düşünelim, yüzde 51'in cahil olduğunu düşünelim. Doğruyu siz biliyorsunuz, gerçekler sizde, çağdaş sizsiniz. O zaman neden anlatmadınız, neden paylaşmadınız?”

ILIMLI İSLAM TEPKİSİ

Son dönemde artan İslamafobiye de değinen Çevik, İslam'ın asla şiddetle yan yana getirilemeyeceğini söyeleyerek şunları söyledi; "Bu ülkede son dönemde islamafobi konuşuluyor. Siz neden gündeme İslam'ı alıyorsunuz? Anayasa kitabını yere attı diye 1 liranın 500 kuruşa düşmesini kimse konuşmuyor. Bir manipülasyonla 'Ilımlı İslam' diye bir kavramın çıkmasını kimse konuşmuyor. Siz İslam'ı ikiye ayırıp ilk okun karşısına 'Ilımlı İslam' yazarsanız ikinci ok nereye gider? 'Radikal İslam'. Radikal İslam dediğiniz kim? Ladin mi? Taliban mı? IŞİD mi? Onların İslam'la alakası yok. Benim dinim hoşgörü dinidir, insanları öldürme üzerine kurulamaz. "

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.