Diriliş Ertuğrul oyuncularından sürpriz ziyaret

Diriliş Ertuğrul oyuncularından sürpriz ziyaret

TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi ekibi, Etnospor Kültür Festivali’ni ziyaret etti

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu festivali ziyaret eden Diriliş Ertuğrul dizisinde "Doğan Bey" rolünü canlandıran oyuncu Cavit Çetin Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali beğendiğini, Türk kültürünün tekrar dirilmesine katkısı olacağını düşündüğünü söyledi.

Oyuncu Güner, festivale halkın yoğun ilgi gösterdiğini gözlemlediğini aktararak, "Bu katılımla da ortaya çıkıyor ki herkes kültürünün arkasında, herkes kökünün sahibi." dedi.

Dizi çekimleri sırasında Yörük çadırlarında uzun zaman geçirdiklerini belirten Güner, şunları söyledi:

"Bizim çadırların aynısını festivalde de yapmışlar. Burada vidalar, demirler falan devreye girmiş tabii bizimki daha orijinal. Yine de buradakiler de görülmeye değer. Görsel olarak birebir aynısını yapmışlar. Sadece çadırlar değil içindeki aksesuarlar da çevresi de... Demirci atölyesi vardı mesela her şeyi birebir yapmışlar. Yapanları tebrik ediyorum."

Dizide "Deriş" rolünde oynayan Gökhan Karacık ise, "Arkadaşlarla beraber bu heyecanı yaşamak bize çok büyük keyif verdi. Unutulmuş sporlarla alakalı böyle bir çalışmanın yapılması bizi millet olarak çok memnun etti. Ben zaten yüzme antrenörüyüm. Sporun daima içindeyim. Sporun teşvik ediliş mevzularında halkımızın da böyle desteklemesi bizim için ayrıca motive edici." ifadelerini kullandı.

"Rahman" karakterini canlandıran Celal Al ise, festivalin düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Bence Türk kültürünün, özellikle bizim özümüz olan atlı cirit, güreş, okçuluk ve diğer müsabakaların bu festival sayesinde bir miladı oldu. İnşallah devamının geleceğine inanıyorum." görüşlerini aktardı.

Al, Türk kültürünü gençlere dizi yoluyla anlatmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu gibi etkinliklerin Türk kültürünün tanıtılmasına çok daha katkısı olacağına inanıyorum. Devletimize ve bu güzel etkinliği düzenleyen konfederasyon başkanı Bilal Erdoğan'a teşekkür ederim. Daim olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Çok heyecanlı, çok tatlı ve halkımızın muhabbeti var, çok güzeldi."

Dizide "Bamsı" rolünü oynayan Nurettin Sönmez ise, festivali harikulade bulduğunu söyleyerek, "Türküz. Çok şerefli bir kan taşıyoruz. Bugün bu organizasyonda da dizimiz de DNA'mız bazı şeyleri aktivite ediyor. Biz de bunun içinde bulunduğumuzdan dolayı çok şeref duyuyoruz. Böyle organizasyonlar olduğu için de çok mutluyuz." dedi.

Festival alanında vatandaşlarla fotoğraf çeken Diriliş Ertuğrul oyuncuları daha sonra demir dövme ve ok yapımı tezgahlarını ziyaret etti. Ekip, Anadolu'da 16.ve 17. yüzyılda oynanan savaş oyunlarından atlı cirit müsabakalarını da ilgiyle izledi.
..

 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.