Diriliş Ertuğrul 56.Bölüm Fragmanı (video)

Diriliş Ertuğrul 56.Bölüm Fragmanı (video)

Diriliş 'Ertuğrul' 56. bölümüyle 27 Nisan Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında...

 

Trt 1 ekranında yayınlanan yayınlanan her yeni bölüm için büyük beğeni toplayan Diriliş Ertuğrul 56. yeni bölüm fragmanı izleyenleri ekrana bağlayacak. Diriliş Ertuğrul 56. yeni bölüm fragmanı ve tüm detayları haberimizde...

-

TRT 1 ekranlarında ilgiyle takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisinin 56. yeni bölüm fragmanıyayınlandı.TRT 1 ekranında yayınlanan, her yeni bölüm için büyük beğeni toplayan Diriliş Ertuğrul izleyenleri yine ekrana bağlayacak.

-

Ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul 56. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Heyecanın bir an olsun eksik olmadığı Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi her hafta Çarşamba günleri saat 20:00'de izleyici ile buluşmaktadır. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 56. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Çarşamba günlerinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinde olmuş olan olayları sizler için yazımızda özetlemiş bulunmaktayız. Dizide başladığı günden bu güne olmuş olayları yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. İşte Diriliş Ertuğrul 56. yeni bölüm fragmanı ve yeni gelişmeler...

-
DİRİLİŞ ERTUĞRUL 56. BÖLÜM ÖZETİ
-
Noyan'ın eline düşen Turgut'u, neler beklemektedir?
-
Diriliş "Ertuğrul"un 56.Bölümünde Noyan, Saadettin Köpek'in kendisine verdiği bilgiyle, Dündar ve Yiğit'i yakalamıştır. Ertuğrul ve alpları, Noyan'a engel olamamıştır. Ertuğrul'un bütün çabalarına rağmen Noyan, bir kez daha kurtulmayı başarmıştır. Boğaç ise Saadettin Köpek'e, bilgi taşımaya devam etmektedir. Diğer yandan Gündoğdu'dan boşalan alp başı görevine Sungur Tekin, getirilmiştir. Sungur Tekin, alplarla, alp başı olarak yeni dönemde neler yapacaklarını konuşur. Toyda Ertuğrul'un Bizans sınırına göç etme fikrine sıcak bakmayan Tuğtekin, bu meseleyi Sungur Tekin'le baş başa konuşarak çekincelerini anlatır. Ertuğrul obaya dönerek Yiğit ve Dündar'ın kaçırıldığını haber vermiştir. Yiğit'in Noyan tarafından kaçırıldığını öğrenen Halime, fenalaşarak bayılır. Bu durum doğumu tetikleyerek Halime'nin erken doğum yapmasına neden olur. Ertuğrul ve Halime'nin bir erkek evlatları olmuştur. Ertuğrul oğlunun adını Gündüz koyar. Saadetin Köpek, Boğaç'ın getirdiği bilgilerle yeni planlar kurar.
-
Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Saadettin Köpek, Konya'ya kime mektup yazar? Noyan'ın eline düşen Turgut'u, neler beklemektedir? Turgut'la Yiğit arasında neler konuşulur? Saadettin Köpek, obaya niçin gelir? Saadettin Köpek, Sungur Tekin'le başbaşa konuşup ona hangi görevi verir? Tuğtekin'i şok eden olay nedir? Bütün bu soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 56. Bölümde..
Tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip olan Ertuğrul Gazi'nin hayatı kısaca;
-
1299 yılında, Bilecik Söğüt'te Oğuzların Kayı boyuna mensup Osman Bey'in kurduğu beylik, zaman içinde yaptığı birçok fetih ile gelişip büyüyerek 3 kıtayı eline alan bir imparatorluk haline gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğu'nun kökleri şüphesiz 1299'dan önceki zamanlara dayanıyor. Osmanlı'nın kuruluşunda, Kurucu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin büyük etkisi ve rolü olduğu bilinmektedir ve günümüzdeki birçok tarihçi tarafından da kabul edilmektedir. Bir söyleyişe göre; Kayıhanlıların reisi olan Gündüzalp diğer bir adı ile Süleymanşah, Halep'te Caber Kalesi'nin kuzey batısında Fırat Nehri'ni geçerken boğularak vefat etmiştir.
 
Süleyman Şah'ın ölümünden sonra Süleyman Şah'ın kurmuş olduğu beylik içinde ayrılıklar baş göstermiş ve Ertuğrul Gazi'nin bazı kardeşleri Orta Asya'ya ve Horasan Bölgesi'ne göç etmiştir. Ertuğrul Bey önderliğinde bir grup ise Anadolu'da kalmıştır. Anadolu'da kalan Ertuğrul Bey ve grubu, Selçuklu saflarında, Moğollara karşı savaşmıştır. Bu savaşı kazanıp, karşılığında ödüllendirilerek Ankara'nın batısında bulunan Karacadağ'ı kışlak ve yaylak olarak kullanılması için verilmiştir.
-
Türk tarihinin böyle olaylara sahip olup ancak günümüzde pek anlatılmamış olan dönemlerini ele alan Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi oldukça yoğun ilgi görmektedir. Dizide, soy ağacının devamı olarak Kitab-ı Cihannüma olarak kabul edilen Ertuğrul Gazi'nin, babasının ölümünden sonra kardeşi Dündar Bey ile birlikte 400 çadırlık büyük bir toplulukla Pasin Ovası üzerinden batıya doğru ilerlediği bilinmektedir. Batıya ilerleyişinde Söğüt ve Domaniç yöresine topluluğu ile birlikte yerleşen Ertuğrul Gazi ardında oğlunu yani Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Gazi'yi bırakarak vefat etmiştir. Dizide anlatılan kısım Ertuğrul Gazi ve kardeşi Dündar Bey'in topluluklarını tehditlerden korumak ve topluluklarının devamını sağlamak için yapmış olduğu fedakarlıklar anlatılmaktadır. Dizide içleri ısıtan efsanevi bir aşk hikayesi de bulunmaktadır. Yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz ve Esra Bilgiç'in hayat verdiği Halime Sultan ile Ertuğrul Bey arasında geçen bu aşk hikayesi aşıkların başını döndürür cinsten.
-
Dizinin yayınlanmış olan son bölümünden sonra Halime Hatun ve Ertuğrul Bey kavuşacak mı, Gündoğdu Bey'e ne olacak gibi birçok soru sorulmaktadır. Diziyi takip edenlerin hiç kaçırmadığı gibi bu şekilde merak ettikleri soruların cevabını da bir şekilde öğrenmek istemektedirler. Dizide neler olacağını öğrenebilmek için bir sonraki bölümü heyecanla bekleyen Diriliş Ertuğrul Gazi izleyicileri için bu yazımızda sizler için tarihimiz ile bağlantılı olarak Diriliş Ertuğrul Gazi dizisini anlatmış bulunmaktayız. Her Çarşamba günü merakla beklenen ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinin resmi sayfası üzerinden dizinin daha kapsamlı hikayesini ve dizideki bütün karakterleri dizi kadrosu ile birlikte görebilirsiniz. Sizler için dizinin önemli karakterlerini aşağıdaki gibi yazmış bulunmaktayız.
 
OYUNCULAR
-
Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan
Halime Hatun - Esra Bilgiç
Süleyman Şah - Serdar Gökhan
Hayme Hatun - Hülya Darcan
Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner
Selcan Hatun - Didem Balçın
-
Diriliş yani tam adı ile Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinin başrolünde Ertuğrul Bey karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan bulunmaktadır. Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi Ertuğrul Bey ile Halime Hatun karakterine hayat veren Esra Bilgiç arasındaki destansı bir aşkı canlandırmaktadırlar. Dizide Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç gibi değerli oyuncuların yanında Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Kaan Taşaner ve Didem Balçın gibi değerli oyuncular da rol almaktadır. Oyuncu kadrosunun oldukça geniş olduğu Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinde Osmanlı İmparatorluğu'nun daha henüz bir beylik bile olmadan önceki dönemlerinde yaşanan olayları konu edinilmiştir. Bu dönem ile ilgili her şeyin dizi de ele alındığı oldukça özel sahneler bulunmaktadır.
 
mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.