Direnişe ve mücadelemize devam edeceğiz

Direnişe ve mücadelemize devam edeceğiz

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Bugün halk direnişi alanındaki fedai kahramanlarından birinin şehadet haberinin şokunu yaşadık. İşgalin sona ermesi için direnişe ve mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın ölümüne ilişkin "Bugün halk direnişi alanındaki fedai kahramanlarından birinin şehadet haberinin şokunu yaşadık. İşgalin sona ermesi için yerleşim birimleri inşasıyla savaşmaya, direnişe ve mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
 
Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn'ın ölümünün ardından, Ramallah'taki Filistin Yönetim Merkezi'nde olağanüstü toplantı düzenledi.
 
Mahmud Abbas, "Bugün halk direnişi alanındaki fedai kahramanlarından birinin şehadet haberinin şokunu yaşadık. İşgalin sona ermesi için yerleşim birimlerin inşasıyla savaşmaya, direnişe ve mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
 
Ebu Ayn'ın ölümünün, "gözardı edilmeyecek bir cinayet" olduğunu belirten Abbas, "Bu nedenle Filistin yönetimi, bu konuda neler yapabileceğini tartışmak için bir araya gelmiştir. Diyorum ki işlenen cinayetten sonra soruşturma, tartışma ve uygulama için Filistin yönetiminin önünde her türlü seçenek vardır" diye konuştu.
 
"İsrail'in cinayetle ilgili soruşturma başlattığını ve bu konuda çeşitli senaryolar işiteceklerini" söyleyen Abbas, "İşiteceğimiz senaryolar arasında, 'Ebu Ayn kalp krizi sonucu öldü veya biz ve askerlerimiz, Ebu Ayn'ı Turmusayye beldesinde görmedik' gibi senaryolardan sonra Bakan'ın faili meçhul bir cinayete kurban gittiği öne sürülecek ama ben diyorum ki Ziyad Ebu Ayn öldürüldü" ifadesini kullandı.
 
Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayye beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında yaşamını yitirmişti. Ebu Ayn'ın "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" hayatını kaybettiği iddia ediliyor.
 
Ziyad Ebu Ayn kimdir?
 
"Filistin topraklarının kanseri" olarak nitelendirilen Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarına karşı faaliyet gösteren dört çocuk babası Ziyad Ebu Ayn, 1959 yılında dünyaya geldi.
 
ABD ve İsrail hapishanelerinde toplamda 13 yıl tutuklu kalan Ebu Ayn, 1979'da "silahlı saldırılar düzenlemek" suçlamasıyla İsrail gizli servisi Mossad ve ABD istihbaratınca yakalanmış, Chicago Hapishanesi'ne konulmuştu. ABD yönetimi Filistinli Bakanı, salıverilmesi için BM kurulundan çıkan kararlara rağmen 1981'de İsrail'e teslim etmiş, İsrail yargısı da bir sene sonra hakkında müebbet hapis cezası vermişti. Ebu Ayn, 1983'teki esir takası anlaşmasında serbest kalacağı sırada kaçırılmış, ancak 1985'teki anlaşmayla özgürlüğüne kavuşabilmişti.
 
Filistin Sanayiciler Birliği Üyeliği, Batı Şeria Denetim Kurulu Genel Müdürlüğü, Fetih Hareketi Yüksek Komitesi Üyeliği, Esirler Bakanlığı Müsteşarlığı gibi görevlerde bulunan Ebu Ayn, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından 10 Şubat'ta Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı olarak tayin edilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.