Dinsizlik ve aile konularında Risale-i Nur'dan istifade edilmeli

Dinsizlik ve aile konularında Risale-i Nur'dan istifade edilmeli

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Mekke-i Mükerreme ulemasından âlimlerin ve hocaların katılımıyla "Çağımızda Yeni Tebliğ Metodları" workshopunu düzenledi

Programa katılan konuşmacıların sözleri şöyle:

Dr. Yasir Abdu Rabbu, ümmetin birliğinin sağlanması için ilk adımın “dinsizlik üzerine kurulmuş olan eğitim metodunun tevhidî bir dil üzerine kurulmasından geçmekte” olduğunu söyledi.

DİNSİZLİK VE AİLE KONULARINDA RİSALE-İ NUR'DAN İSTİFADE EDİLMELİ

Günümüzdeki davet dilinin aslımıza uygun olarak geliştirilmesi gerektiğini belirten Dr. Yasir, yeni kullanılacak dilin ise kapsayıcı olması ve ümmetin bütün kesimlerine hitap etmesi gerektiğini belirtti.

Dr. Yasir, özellikle bu dilin en güzel örneğinin Risale-i Nur olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Risale-i Nurdan şu iki konuda istifade edilmesi gerekir: Dinsizlik meselesi ve aile meselesi. Maalesef günümüzde kullanılan tebliğ metodu ve dili genelde ya siyasi veya hamasi veya toplumdan uzak bir dildir. Ama olması gereken Cenâb-ı Hakk’ın mesajlarını tebliğ ederken insanların anlayacağı bir şekilde ve müsbet bir tarzda olmalı. Bu yüzden Risale-i Nur örneğinden istifade edilebilir. Çünkü Risale-i Nur okuyan kimsenin aklı, vicdanı, ruhu etkilenmektedir ve bu etkiler kişide olumlu neticeler vermektedir."

İMAN MESELESİNE ÖNEM VERMEDEN YAPILAN DİNİ TEDRİSAT

ekremal-mekki.jpegDr. Ekrem Mekki ise günümüzün eğitim kurumlarını iman meselesine önem vermeden dini tedrisat yaptıklarını esefle ifade ederken, bunun sonucunda da öğrencilerin arasında ateizmin arttığını gördüklerini vurguladı.

Aynı şekilde tebliğ ve davet dilini geliştirmek için de, öncelikle günümüzde kullanılan dilin eksiklerinin tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Mekki, sonrasında ise günümüzün ihtiyaç önceliklerine göre yeni bir dil geliştirilmesi gerektiğinin önemini şu sözlerle örneklendirdi:

"Dini tedrisatın ıslahı meselesini ele aldığımızda Hazreti Cündüp bin Abdullah’ın (ra) şu sözü çok anlamlıdır; “Biz peygamberimizden önce iman’ı sonra Kur’an’ı öğrendik ve Kur’an’ı öğrendikten sonra imanımızı artırdık.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.