Dini kullanarak dolandırmaya başladılar

Dini kullanarak dolandırmaya başladılar

İnsanların dini hassasiyetlerini ve hayallerini kullanmaya çalışan dolandırıcılar yeniden iş başında...

Cep telefonlarına atılan ‘kargonuz var’ şeklindeki mesajlarda dolandırıcılar bir başka boyuta geçti.

Dolandırıcılar, cep telefonu, elektronik ürün gibi konulardan sonra bu kez de ‘Umre ziyareti’ vaadiyle yollarına devam etmeye çalışıyor.

Çok sayıda vatandaş, cep telefonlarına gelen ‘… no’lu numaraya tanımlanan ürün kargodan alınmadığı taktirde iade edilecektir’ şeklindeki mesajı merak edip, vaat edilen ürünün hevesiyle kargo şirketlerinin yolunu tutuyordu. Dolandırıcılar, genellikle 80-100 lira karşılığında cep telefonu ya da elektronik ürün bekleyen vatandaşlara boş paketler gönderiyordu.

Dolandırıcıların umre kazandınız yalanı

DİKKATE ALMAYIN

Bu yöntemler çözülmeye başlayınca bu kez de ‘din’ kullanılmaya başlandı. Dolandırıcılar, birçok vatandaşa ‘… numaraya tanımlanan 2 kişilik 6 bin TL değerinde umre seyahati ve Hereve dini ürünler seti kargodan alınmadığı taktirde iade edilecektir, 0212 925 50 91’ şeklinde mesaj attı.

Ebubekir Dilli’nin cep telefonuna da benzeri bir mesaj geldi. Dilli, ilgili telefonu arayıp konuyu soruşturunca telefon yüzüne kapatıldı. Tekrar aradığında ise bu kez karşı tarafın küfürlü sözleriyle karşılaştı. Şikayet için aradığı polis de bu kişilerin dolandırıcı olduğunu, şikayet etmesi halinde soruşturulacağını söyledi. Dilli, vatandaşları konuyla ilgili uyararak; “Bu tür mesajları dikkate almasınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.