Din savaşı gibi görünenler iktidar mücadelesi

Din savaşı gibi görünenler iktidar mücadelesi

Bosna Hersek'teki Katolik toplumunun dini lideri Kardinal Vinko Pulyiç, Avrupa ülkelerinde son dönemde artan İslam karşıtlığına ilişkin, "Müslümanlar ile dini kötüye kullananları ayırt etmeliyiz" dedi.

Kardinal Pulyiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Papa Franciscus'un 6 Haziran'da Saraybosna'ya yapacağı ziyareti ve son dönemde bazı Avrupa ülkelerinde artan İslam karşıtlığını değerlendirdi.

Bazı Avrupa ülkelerinde artış gösteren İslam karşıtlığına dair görüşünü açıklayan Pulyiç, Müslümanlar ile dini kötüye kullanan insanların ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunu kesinlikle birbirinden ayırmalıyız. Maalesef, Tanrı ve din adına zulüm yapan insanlara daha fazla ilgi gösteriliyor, oysa onlar Tanrı'ya ve dine karşı en büyük zulmü yapıyor" diye konuştu.

Pulyiç, insanların Tanrı ve diğer insanlarla ilişkilerini geliştirmesine izin verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Maalesef burada, din maskesi altında farklı çıkarların olduğunu görüyoruz. Din adına yapıldığı söylenen çatışmalarda aslında din unsuru çok az. Asıl sebep iktidar mücadelesi" ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.