Din olmazsa ne Türklük kalır ne de Kürtlük

Din olmazsa ne Türklük kalır ne de Kürtlük

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, günümüzdeki toplumların filmlerle, dizilerle inanılmaz şekilde saldırılara uğradığını söyledi

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Horasan ilçesine bağlı Iğırbığır köyünde İş adamı Dr. İlhami Fındıkçı tarafından yaptırılan Hacı Zübet Fındıkçı Kur'an kursunun açılışına katıldı. 
 
Burada bir konuşma yapan Vali Altıparmak, toplumlara çeşitli yönlerden saldırılar olduğunu ifade ederek dünyada en önemli şeyin huzur olduğunu söyledi. 
 
Vali Altıparmak, "Şu anda öyle saldırılara maruzuz ki bunu izah etmek mümkün değil. Filmlerle, dizilerle başka alanlarla olsun. Çocukların elindeki oyunların arka planındaki birtakım kurgularla olsun inanılmaz şekilde saldırılara maruzuz. Yani inanın o geçmiş dönemdeki yaşadığımız günler gibi değil artık. Bu saldırılar karşısında tamamen kapanacak mıyız, elbette ki kapanmayacağız. Kapanırsak karanlığa mahkum oluruz. Açılırsak da yok olabiliriz. Yok olmamak için de mutlaka sadece eğitim almak değil, eğitimin ötesinde milli manevi değerlerimize sahip olmak birliğimizi bütünlüğümüzü muhafaza etmek gerekir. Aksi takdirde inanın dünyaya açıldığınız zaman ben Türk'üm, ben Kürt'üm, ben Laz'ım dediğiniz zaman bir anlamı yok. Size yakıştıracakları şey bu Müslümandır demeleridir. Yani sizin ayrılmaz bütünlüğünüz dinimizdir. Din olmadığı zaman ne Türklük, ne Kürtlük, ne de Lazlık gibi hiç bir şey kalmaz ve hepimiz yok olur gideriz. Dolayısıyla bizim çimentomuz olan manevi değerlerimize sahip olmamız gerekir" dedi.
 
iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum