Din olmadan iyi insan olunur mu? Amerikalılar cevapladı

Din olmadan iyi insan olunur mu? Amerikalılar cevapladı

Dünyanın en ünlü araştırma şirketlerinden olan PEW Araştırma Merkezi bünyesinde Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları üzerinde yapılan araştırma çarpıcı sonuçlar verdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- PEW Araştırma Merkezi'nin yeni yaptığı ankette insanlara 'Allah inancı olmayan biri iyi bir insan olabilir mi?' sorusu yöneltildi. ABD Genelinde pek çok farklı şehirde eş zamanlı olarak yapılan araştırma çarpıcı sonuçlar verdi. Sonuçlar uzmanlar tarafından ABD vatandaşlarının 'inanç zaafiyeti' yaşadığı yönünde yorumlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre ABD vatandaşlarının yüzde 56'sı inançsız bir insanın iyi olabileceğini, yani Allah'a inanmadan iyi biri olunabileceğini düşünüyor. Bu sonuç benzer araştırmalar içinde ilk kez bu kadar yüksek çıkıyor. 

Geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında yapılan araştırma için 5 bin kişi ile yüz yüze mülakat gerçekleştirildi. Araştırmada bir diğer dikkat çekici sonuç ABD vatandaşları içinde kendini 'inançsız' olarak tanımlayanların sayısı yüzde 23'e ulaşmış durumda. Bu rakam benzer anketin yapıldığı 2007 yılında yüzde 16 olarak gerçekleşmişti. Bu sonuç da uzmanlar tarafından Amerikanın 'inançsız' bir hale gelmeye başladığı şeklinde yorumlandı.

Araştırmaya katılan Protestan ve Katolik Hristiyanların 'inançsız iyi insan olunur mu?' sorusuna yüzde 45 oranında 'evet' cevabını vermesi araştırmanın bir diğer dikkat çekici sonucu oldu. 

Religion News'in haberine göre araştırma sonuçları ABD'li ateistler içinde büyük sevince neden oldu. Ateistler, artık kendini tanıyan insanların kendilerini kötü olarak görmediğine sevindiklerini söylerken, böyle bir sonucun 20 Ekim'de kutlayacakları 'Seküler Günü' öncesi ortaya çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum