'Din, medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmamalı'

'Din, medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmamalı'

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şentürk, "Dinin medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle, İslam dini medeniyete karşıymış gibi bir imaj oluşturulmak isteniyor." dedi.

İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ile Al-Furqan İslami Miras Vafkı işbirliğiyle düzenlenen "Medeniyetler Şurası" başladı.

Üniversitenin Başakşehir yerleşkesinde gerçekleştirilen şuranın açılış konuşmasını yapan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, bu etkinlikle medeniyetler arasında güzel bir iletişim organize etmeyi, dinin medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

"İslam'ın amacı, medeniyeti korumaktır"

Şentürk, küreselleşen dünyada artık bir medeniyetin tek başına sorunları çözmesinin imkansız olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İş birliği zorunludur çünkü artık medeniyetlerin duvarları kalmamış vaziyette. Özellikle bugün burada vermek istediğimiz mesaj, medeniyetler çatışmasını ve dünyayı tehdit eden birçok çatışmanın önüne geçmek. Dinin medeniyetler çatışmasına bir araç olarak kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle, İslam dini medeniyete karşıymış gibi bir imaj oluşturulmak isteniyor. Bunun yanlış bir imaj olduğunu ortaya koyacağız. Dinin amacı, medeniyeti korumaktır, İslam'ın amacı, medeniyeti korumaktır. Bu mesajı bütün dünyaya vermek istiyoruz.''

"Dünyamızdaki en büyük tehlike medeniyetler çatışması"

Dünyanın farklı bölgelerinden gelen akademisyen ve katılımcıların bilgi ve görüşlerini paylaştığı bu şurayı, her yıl yapmayı planladıklarının altını çizen Prof. Dr. Şentürk, böyle bir etkinliğe Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Şentürk, ''İstanbul, medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehirdir, birçok medeniyet, İstanbul'da varlığını sürdürmüştür. İstanbul'da Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler yüzyıllarca beraber, barış içinde yaşamışlardır. Şu anda dünyamızdaki en büyük tehlike medeniyetler çatışması ve biz bunun önüne geçmek için çözüm yolları arıyoruz'' diye konuştu.

Üç gün boyunca sürecek etkinliğe, 21 ülkeden 85 akademisyen katılıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.