Din görevlileri bağımlılıklarla mücadelede aktif rol alacak

Din görevlileri bağımlılıklarla mücadelede aktif rol alacak

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, 28 bin öğretmenden sonra şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı personeline TBM Uygulayıcı Eğitimi verdiklerini söyledi.

Seylan, “Bu eğitimi alan Diyanet personeli, kendi ilinde, ilçesinde ve mahallesinde bağımlılık sorunu olanları ve bu konuda nasıl hareket edeceklerini tam olarak bilemeyen aileleri, hem bilgilendirecek hem de onlara yol gösterecek” dedi.

Yeşilay, ülke genelinden yaklaşık 90 din görevlisi için 23-26 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Uygulayıcı Eğitimi Programı düzenliyor. Kocaeli Darıca’da gerçekleşen Uygulayıcı Eğitim Programı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yeşilay arasında 18 Eylül 2014 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştiriliyor. 

Programa Türkiye’nin dört bir yanından vaiz ve vaizeler, diyanet eğitim uzmanları, din hizmetleri personeli, imam ve hatipler katılıyor. Program kapsamında din görevlilerine 3 gün boyunca; sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığı konularında eğitimler verilecek. Son gün ise ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağımlılıkla mücadele alanındaki stratejik çalışmaları ve planlamalar konuşulacak.

“Toplum din görevlilerini dinliyor”

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, bağımlılıkları önleme noktasında, TBM ile 28 bin öğretmeni, öğrencilerine yaşlarına uygun olarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında eğitimleri vermesi amacıyla eğittiklerini söyledi. Şimdi ise Diyanet İşleri Başkanlığı personeline bu eğitimi verdiklerini belirten Seylan, “Halkımız din personelinin ne dediğini çok önemsiyor, dinliyor, dikkate alıyor. Bu anlamda bu eğitimi alan Diyanet personeli, kendi ilinde, ilçesinde ve mahallesinde bağımlılık sorunu olanları ve bu konuda nasıl hareket edeceklerini tam olarak bilemeyen aileleri, hem bilgilendirecek hem de onlara yol gösterecek” dedi. 

Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, “Bedenimize zarar veren, sevdiklerimizi de bu zarara dahil eden bağımlılıklara karşı Yeşilay’ın yaptığı çalışmalar çok önemli . Bu anlamda Yeşilay ve Diyanet arasında imzalanan protokol sonrası tüm personelimize bağımlılıkla mücadele eğitimlerini ulaştırmak için harekete geçtik. Önleme alanında personelimizindonanımının artırılması amacıyla alanında uzman isimler burada eğitimler verecekler. Bu eğitimler de Aile İrşad ve Rehberlik Bürolarımız, Kuran kurslarımız vasıtasıyla halkımıza ulaştırılmış olacak” diye konuştu.

TBM Uygulayıcıları yetiştirecekler

Bu eğitimi alan din görevlileri; kendi il ve ilçelerindeki din hizmetleri personeline, imamlara ve Diyanet’in Aile İrşat ve Rehberlik Merkezleri personeline, Kuran Kursu hocalarına personeline eğitim vererek TBM Uygulayıcıları yetiştirecek. Aile İrşat ve Rehberlik Merkezleri yoğun ilgi görüyor ve ailelerin özellikle kadınların herhangi bir sorun olduğunda ilk başvurdukları yerler arasında bu merkezler geliyor. Merkezlere ailevi sorunları olanların yanı sıra daha çok çocuklarının herhangi bir bağımlılık yapıcı madde kullanması durumunda ne yapacaklarını bilemeyen aileler başvuruyor. 

Haberler

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.